Αύξηση 8,57% του τζίρου στο 9μηνο για την Jumbo

Αύξηση 8,57% του τζίρου στο 9μηνο για την Jumbo

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 8,57% έκλεισε το εννεάμηνο Ιουλίου 2014-Μαρτίου 2015 για την Jumbo, σε σύγκριση με το εννεάμηνο Ιουλίου 2013-Μαρτίου 2014. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η εισηγμένη, οι πωλήσεις της από τον Ιούλιο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2015 ανήλθαν σε 446,17 εκατ. ευρώ, έναντι 410,94 εκατ. ευρώ το διάστημα Ιουλίου 2013-Μαρτίου 2014. Σημειώνεται ότι η οικονομική χρήση για τη Jumbo ξεκινά την 1η Ιουλίου κάθε έτους και ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου του επόμενου. Υπενθυμίζεται ότι κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης ο κύκλος εργασιών του ομίλου σημείωσε αύξηση 7,70%.

Παρά τα παραπάνω θετικά στοιχεία, η διοίκηση του ομίλου διατηρεί την αρχική της εκτίμηση για ετήσια αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 4%-6%, κάτω δηλαδή από την έως τώρα πορεία, καθώς το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον είναι δύσκολο. Η Jumbo, πάντως, συνεχίζει να επενδύει και ο στόχος της μέχρι το τέλος Ιουνίου 2015 είναι η δημιουργία ενός ακόμη καταστήματος στην Ελλάδα, 9.000 τ.μ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τους τρεις πρώτους μήνες του 2015 οι πωλήσεις στα καταστήματα στην Ελλάδα κατέγραψαν θετικό ρυθμό αύξησης αντίστοιχο του εξαμήνου (χωρίς τη θετική επιρροή λόγω του πρώιμου Πάσχα). Οπως επισημαίνει η Jumbo, οι πωλήσεις του εννεαμήνου επηρεάστηκαν θετικά λόγω του ότι ο εορτασμός του Πάσχα, φέτος, ήταν νωρίτερα κατά μία εβδομάδα σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των πωλήσεων που αφορούν την εορταστική περίοδο του Πάσχα, η Ελλάδα παρουσιάζει μικρή ανάπτυξη 1%-2%, ενώ τα υπόλοιπα κράτη παρουσιάζουν διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή πασχαλινή περίοδο.

Η ενίσχυση των πωλήσεων στην Κύπρο παραμένει διψήφια, μετά και το άνοιγμα του νέου καταστήματος στη Λεμεσό. Με διψήφιο ρυθμό, εξάλλου, αναπτύσσονται και τα καταστήματα του ομίλου στη Βουλγαρία.

Οσον αφορά τη Ρουμανία, τα καταστήματα συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους, ενώ τον Μάρτιο λειτούργησε το πέμπτο κατάστημα στη χώρα και συγκεκριμένα στην πόλη Arad της Ρουμανίας, σε μια έκταση 12.000 τ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή