Το επενδυτικό σχήμα DFJ χρηματοδοτεί ελληνική startup με 3 εκατ. δολ.

Το επενδυτικό σχήμα DFJ χρηματοδοτεί ελληνική startup με 3 εκατ. δολ.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επένδυση 3 εκατ. δολαρίων, και με στόχο τη νέα αγορά του «Internet των Πραγμάτων», πραγματοποιήθηκε στη νεοφυή ελληνική επιχείρηση Resin.io. Τα κεφάλαια τοποθετήθηκαν από το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο DFJ, το ελληνικό επενδυτικό κεφάλαιο Jeremy Openfund II και από τους ιδιώτες επενδυτές Γκιλ Ντίμπνερ και Πάνο Παπαδόπουλο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το σύνολο της επένδυσης θα διατεθεί για επέκταση της υπάρχουσας ομάδας, με έμφαση στο γραφείο της εταιρείας στην Αθήνα, την υποστήριξη περισσότερων πλατφορμών hardware και την ταχεία ανάπτυξη του προϊόντος της εταιρείας. Η εταιρεία, που, ας σημειωθεί, διαθέτει ακόμη γραφεία σε Λονδίνο και Σαν Φρανσίσκο, δίνει, μέσω της πλατφόρμας της που ονομάζει Resin.io, τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να αναπτύξουν απερίσπαστοι εφαρμογές για το Internet of Things (IoT) χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσουν λειτουργικό σύστημα ή να δημιουργήσουν ένα ασφαλές τοπικό δίκτυο, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής και προβολής των σχετικών αρχείων. Η διαδικασία αυτή εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο στους προγραμματιστές, μειώνει το κόστος διαχείρισης, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους κατασκευαστές να βγάλουν γρήγορα στην αγορά νέα προϊόντα.

Στόχος είναι η πολλά υποσχόμενη αγορά του Internet of Things (ΙοΤ) ή Internet των Πραγμάτων. Πρόκειται για έξυπνες συσκευές που επιτελούν σημαντικές λειτουργίες και οι οποίες μέσω της πλατφόρμας Resin.io θα μπορούν να επαναπρογραμματίζονται μαζικά από απόσταση και με χαμηλό κόστος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή