Σύντομα (18/04/15)

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

JUMBO

Αύξηση τζίρου 8,57% το 9μηνο

Με αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 8,57% έκλεισε το εννεάμηνο Ιουλίου 2014 – Μαρτίου 2015 για την Jumbo, σε σύγκριση με το εννεάμηνο Ιουλίου 2013 – Μαρτίου 2014. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εισηγμένη, οι πωλήσεις της από τον Ιούλιο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2015 ανήλθαν σε 446,17 εκατ., έναντι 410,94 εκατ. το διάστημα Ιουλίου 2013 – Μαρτίου 2014. Σύμφωνα με την εταιρεία, τους τρεις πρώτους μήνες του 2015 οι πωλήσεις στα καταστήματα στην Ελλάδα κατέγραψαν θετικό ρυθμό αύξησης αντίστοιχο του εξαμήνου. Οπως επισημαίνει η Jumbo, οι πωλήσεις του εννεαμήνου επηρεάστηκαν θετικά λόγω του ότι ο εορτασμός του Πάσχα φέτος ήταν νωρίτερα κατά μία εβδομάδα σε σχέση με πέρυσι.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ

Σε επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 18 εκατ. ευρώ αφορούν επενδύσεις στην Ελλάδα, θα προχωρήσει εντός του 2015 η εισηγμένη «Πλαστικά Θράκης» που συγκαταλέγεται στις πλέον εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας. Αυτή τη δήλωση έκανε ο πρόεδρος της εταιρείας Κ. Χαλιορής, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων. Ειδικότερα, το στρατηγικό πλάνο του ομίλου αφορά κυρίως επενδύσεις σε νέες γραμμές παραγωγής στον κλάδο των μη υφαντών υφασμάτων (Nonwovens), καθώς επίσης και στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου της συσκευασίας στη ΝΑ Ευρώπη. Σύμφωνα με τον κ. Χαλιορή, την επόμενη πενταετία θα δοθεί έμφαση στην οργανική ανάπτυξη του ομίλου με επενδύσεις στους κλάδους και στις αγορές που παρουσιάζουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, με στόχο την αύξηση του κύκλου εργασιών και τη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ

Στη δημιουργία ιδιωτικού Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) με αντικείμενο την αρτοποιία προχωρεί η «Μύλοι Λούλη Α.Ε.». Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εισηγμένη στο χρηματιστήριο, στις 3 Απριλίου συστάθηκε θυγατρική με την επωνυμία Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Ενα Α.Ε. με 100% συμμετοχή της εταιρείας «Μύλοι Λούλη» και ιδρυτικό κεφάλαιο 30.000 ευρώ. Βασικός σκοπός της θυγατρικής είναι η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και η διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, προγραμμάτων και κύκλων μαθημάτων.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ

H εταιρεία Ελληνικά Καλώδια θυγατρική της Viohalco S.A. ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη συμμετοχή της εταιρείας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της 100% θυγατρικής εταιρείας Fulgor A.E. με το ποσό των 14.400.000 ευρώ. Το ποσό της αύξησης θα χρησιμοποιηθεί από τη θυγατρική εταιρεία για την κάλυψη επενδυτικών αναγκών και για κεφάλαιο κίνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή