Σύντομα (02/05/15)

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eurobank

Η συμφωνία θα φέρει ρευστότητα

Την πεποίθησή του ότι η σταθερότητα, η ρευστότητα, η ανάπτυξη και η προοπτική της ελληνικής οικονομίας θα επιστρέψουν ταχύτατα αμέσως μόλις ολοκληρωθεί μια συμφωνία Ελλάδας – εταίρων, διατύπωσε ο πρόεδρος του ομίλου Eurobank Νικόλαος Καραμούζης. Μιλώντας σε εκδήλωση της τράπεζας με αφορμή την ευκαιρία της συμπλήρωσης 115 χρόνων από την πρώτη θέσπιση Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε ελληνικό έδαφος, ο κ. Καραμούζης τόνισε: «Ευχόμαστε όλοι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, με τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, να προχωρήσει σύντομα με ρεαλισμό και γενναιότητα σε μια συμφωνία κοινωνικά ισορροπημένη και αναπτυξιακά προσανατολισμένη, διασφαλίζοντας τα μακροχρόνια συμφέροντα της χώρας και των εργαζομένων. Σε μια τέτοια περίπτωση, η σταθεροποίηση, η ρευστότητα, η ανάκαμψη και η προοπτική θα επιστρέψουν ταχύτατα».

Vodafone

Σταθερό το ενδιαφέρον για Forthnet

Παραμένει το ενδιαφέρον της Vodafone για τη Forthnet, ενώ ανοιχτή εξακολουθεί να είναι η «πόρτα» της πρώτης και για τη Cyta Hellas. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone Γλαύκο Περσιάνη, το ενδιαφέρον της εταιρείας για τη Forthnet «παραμένει ζωντανό», ενώ για τη Cyta Hellas σημείωσε ότι δεν είναι προτεραιότητα επί του παρόντος. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη Forthnet, το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας ανέφερε ότι ο νομικός και οικονομικός έλεγχος της Vodafone (due diligence) ολοκληρώθηκε, αλλά η υποβολή της δεσμευτικής προσφοράς εξετάζεται ακόμη.

Alpha Trust

Απώλειες από χρεόγραφα

Zημίες μετά φόρους, ύψους 287.000 ευρώ, εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο του 2015 η εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου Alpha Trust Ανδρομέδα, η οποία είναι η πρώτη εισηγμένη που ανακοίνωσε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης. Το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, η εταιρεία είχε καταγράψει κέρδη μετά από φόρους, ύψους ευρώ 1,093 εκατ. ευρώ. Τα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας ήταν αρνητικά κατά 160.000 ευρώ και προέρχονται κυρίως από ζημίες από αποτίμηση χρεογράφων σε εύλογες αξίες, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ) και ζημίες από αγοραπωλησίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή