Αποφεύγουν οι τρέιντερ τις ελληνικές τράπεζες σε αγορές συναλλάγματος

Αποφεύγουν οι τρέιντερ τις ελληνικές τράπεζες σε αγορές συναλλάγματος

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερα εμπόδια στις συναλλαγές νομισμάτων, καθώς οι διεθνείς διαπραγματευτές μειώνουν τις πιστωτικές γραμμές και το κόστος αυξάνεται, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο, επενδυτικές εταιρείες και τράπεζες περιορίζουν τις συναλλαγές με τις μεγάλες ελληνικές, προκειμένου να αποφύγουν την έκθεση στο ρίσκο μιας χρεοκοπίας ή της επιβολής περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται να προστεθούν στις ανησυχίες ότι το ευρώ μπορεί να υποχωρήσει σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές στο Bloomberg.

«Το τελευταίο σημάδι ότι οι αγορές προσπαθούν να προστατευθούν από μια ελληνική χρεοκοπία εμφανίζεται στην αγορά συναλλάγματος» δήλωσε στο πρακτορείο o Μαρκ Γουίλιαμς, πρώην ελεγκτής της Fed και σήμερα λέκτορας στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης. «Η αγορά έχει γίνει πιο διστακτική και προετοιμάζεται περισσότερο έναντι μιας πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας, προστατεύοντας τον εαυτό της από τον πιθανό οικονομικό αντίκτυπο».

Οπως επισημαίνει το Bloomberg, όταν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στους δανειστές άρχισαν να εκτροχιάζονται στις αρχές Απριλίου, οι διεθνείς τράπεζες περιόρισαν τις γραμμές πίστωσης. Ορισμένες μεγάλες ξένες τράπεζες έχουν ήδη κάνει βήματα για να περιορίσουν το ρίσκο ακόμα και για συναλλαγές που διεκπεραιώνονται άμεσα, σύμφωνα με μια πηγή του Bloomberg. Για παράδειγμα, μπορεί να ζητηθεί σε Ελληνες αντισυμβαλλόμενους να καταβάλλουν πρώτοι το μερίδιό τους σε μια συναλλαγή ευρώ/δολαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή