Σύντομα (12/05/15)

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αγορά ακινήτου ενέκριναν οι μέτοχοι της «Βογιατζόγλου»

H ετήσια τακτική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας «Βογιατζόγλου Systems» ενέκρινε χθες ομόφωνα την κατάρτιση συμβάσεως αγοράς ακινήτου μέχρι του ποσού των 4,1 εκατ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, θα αποκτηθεί αυτοτελές κτίριο συνολικής επιφανείας 5.460 τετραγωνικών μέτρων περίπου, κτισμένο επί οικοπέδου συνολικής εκτάσεως 3.082,76 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται στη Μεταμόρφωση Αττικής, επί του 12ου χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας. Το κτίριο ανήκει στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Revon», η οποία αποτελεί νομικό πρόσωπο που ελέγχεται από τον κ. Νικόλαο Βογιατζόγλου, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης. Σημειώνεται ότι το εν λόγω ακίνητο είναι αυτό στο οποίο εταιρείες του ομίλου στεγάζουν τις κύριες εγκαταστάσεις τους, δυνάμει μισθωτηρίου συμβολαίου, ενώ παράλληλα έχει συνταχθεί και δημοσιοποιηθεί σχετική έκθεση αποτίμησης της αξίας του ακινήτου αυτού από πιστοποιημένους ορκωτούς εκτιμητές, με ημερομηνία εκτίμησης την 1η Απριλίου 2015, σύμφωνα με την οποία η εκτίμηση της αξίας του εν λόγω ακινήτου είναι μεγαλύτερη σε ποσοστό 25% περίπου των 4,1 εκατ. ευρώ.

Το δ.σ. της Σιδενόρ ενέκρινε τη συγχώνευση με Viohalco

Tη διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση της Σιδενόρ Συμμετοχών από τη Viohalco αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης και ενέκρινε το κοινό σχέδιο διασυνοριακής συγχωνεύσεως, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο χρηματιστήριο Αθηνών. Ειδικότερα, το δ.σ της Σιδενόρ Συμμετοχών αποφάσισε: α) τη διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση της Σιδενόρ Συμμετοχών από τη Viohalco, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 772/1 και επ. του Βελγικού Κώδικα Εταιρειών και του Ελληνικού Νόμου 3777/2009, με τις οποίες εφαρμόστηκε η Οδηγία 2005/56/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου 2005 για τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις κεφαλαιουχικών εταιρειών, με βάση τον Ισολογισμό Μετασχηματισμού της 31 Δεκεμβρίου 2014, και ενέκρινε το κοινό σχέδιο διασυνοριακής συγχωνεύσεως, β) όρισε εκπροσώπους για την υπογραφή του κοινού σχεδίου διασυνοριακής συγχωνεύσεως και γ) επιβεβαίωσε τον διορισμό της βελγικής ελεγκτικής εταιρείας VMB Bedrijfsrevisoren CVBA από τον πρόεδρο του Εμποροδικείου Βρυξελλών Βελγίου, ως κοινού εμπειρογνώμονα για την εκπόνηση της εκθέσεως.

Την ένταξη των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στον χαμηλότερη συντελεστή ΦΠΑ ζητεί, με σχετική επιστολή του, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, επιχειρώντας να «προλάβει» μια πιθανή αύξηση των συντελεστών φορολόγησης του κλάδου. Σύμφωνα με τον ΣΕΕΝ, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να απορροφήσουν μια τυχόν αύξηση της φορολογίας, μετακυλίοντας το σχετικό κόστος στους επιβάτες. Αυτό που δεν αναφέρει ο ΣΕΕΝ είναι ότι οι τιμές του πετρελαίου και συνεπώς και των ναυτιλιακών καυσίμων, που αποτελούν το 50%-60% του λειτουργικού κόστους των εταιρειών, έχουν υποχωρήσει κατακόρυφα κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, χωρίς όμως να υπάρξει ανάλογη υποχώρηση στις τιμές των εισιτηρίων.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από Temos Hellas

Διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την επαγγελματική εξειδίκευση και πιστοποίηση για Ειδικούς Συντονιστές – Διαμεσολαβητές Ιατρικού Τουρισμού θα παρουσιάσει η Temos Hellas, σε συνεργασία με το ΚΕΚ Νέα Γνώση και την υποστήριξη της Goldair Tourism και του Συμβουλίου του Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους, εργαζομένους του τουριστικού κλάδου, του κλάδου διοίκησης και μάρκετινγκ – πωλήσεων όπως επίσης και του κλάδου της υγείας. Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι από 60 έως 75 ώρες. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Επιστροφή στην κερδοφορία για τον όμιλο Πετρόπουλου

Στην κερδοφορία επέστρεψε το α΄ τρίμηνο του 2015 ο εισηγμένος όμιλος Πετρόπουλος έναντι ζημιών του αντίστοιχου τριμήνου του 2014. Ειδικότερα, τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, τους πρώτους τρεις μήνες του 2015, διαμορφώθηκαν σε 656.000 ευρώ έναντι ζημιών 44.000 ευρώ του α΄ τριμήνου του 2014. Οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου Πετρόπουλου, κατά την περίοδο 1ης Ιανουαρίου – 31 Μαρτίου 2015, αυξήθηκαν κατά 53,6% και ανήλθαν σε 17,5 εκατ. ευρώ έναντι 11,4 εκατ. ευρώ το 2014.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισηγμένης, ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός το φετινό α΄ τρίμηνο μειώθηκε κατά 10,6% και ανήλθε στα 8,4 εκατ. ευρώ από 9,4 εκατ. ευρώ, στις 31 Δεκεμβρίου 2014. Τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε 32,7 εκατ. ευρώ από 32,1 εκατ. ευρώ, στο τέλος του 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή