Σύντομα (14/05/15)

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξτρα εισόδημα με έξυπνη χρήση της εξοχικής κατοικίας

Στο 23% έχει φθάσει το ποσοστό των δευτερευουσών (εξοχικών) κατοικιών επί του συνόλου των κατοικιών που είναι καταχωρισμένες στον διεθνή ιστότοπο του HomeExchange, από 16% που ήταν το 2013. Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει ότι μια έξυπνη χρήση του εξοχικού μπορεί να αποφέρει στον ιδιοκτήτη του συνδυασμό πλεονεκτημάτων. Για παράδειγμα, σημειώνει, ο ιδιοκτήτης επιλέγει την περίοδο που θέλει ο ίδιος και η οικογένειά του να κατοικήσει στο εξοχικό. Στη συνέχεια, τους μήνες υψηλής ζήτησης όπως είναι στην Ελλάδα το καλοκαίρι, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ενοικιάσει το εξοχικό του για ένα ικανό διάστημα ώστε να αποκομίσει ένα υπολογίσιμο εισόδημα. Και τους υπόλοιπους μήνες μπορεί να το δώσει για ανταλλαγή, εξασφαλίζοντας δωρεάν διαμονή για τους αγαπημένους του προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, πάνω από 60.000 μέλη της πραγματοποίησαν 130.000 ανταλλαγές το 2014 σε 150 χώρες, μειώνοντας τα έξοδα του ταξιδιού τους σε ποσοστό έως και 50%.

Διάκριση για το σύστημα διαχείρισης επενδύσεων

Η εισηγμένη Profile ανακοίνωσε ότι το σύστημα διαχείρισης επενδύσεων IMSplus διακρίθηκε με το βραβείο «Best Technology Solutions for Portfolio Management» από τα International Hedge Fund Awards 2015. Με την υποστήριξη της Barclays Hedge, τα ανωτέρω βραβεία έχουν καθιερωθεί ως διεθνής θεσμός, με κεντρικό άξονα τα hedge funds, ο οποίος αναγνωρίζει τις προσπάθειες επαγγελματιών και εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς των επενδύσεων, αναδεικνύοντας τις ικανότητες και την αφοσίωση που απαιτείται για να διαπρέψουν, επιτυχώς, σε ένα τόσο δυναμικό και απαιτητικό χώρο. Η πλειονότητα των ψήφων κατά τη διαδικασία διάκρισης προέρχεται από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, κυρίως από διαχειριστές κεφαλαίων, family offices, εταιρείες συμβούλων κ.ά. Το IMSplus, η πλατφόρμα διαχείρισης επενδύσεων της ελληνικής εταιρείας, αναδείχθηκε από την πλειοψηφία των επαγγελματιών του κλάδου με βάση τη λειτουργικότητα, την προηγμένη τεχνολογία, την ευελιξία και την ευκολία στη χρήση που προσφέρει.

Τη μεθεπόμενη Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, θα ξεκινήσει η καταβολή μερίσματος της εταιρείας «Σαράντης» από την Εθνική Τράπεζα. Σημειώνεται πως η προχθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ποσού 0,14811 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα των διατάξεων της ελληνικής νομοθεσίας. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 437.549 μετοχές που κατέχει η εταιρεία προσαυξάνει το μέρισμα των λοιπών μετόχων και συνεπώς το συνολικό μεικτό ποσό του μερίσματος ανά μετοχή ανέρχεται σε 0,15 ευρώ. Το εν λόγω ποσό μερίσματος υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 10% και συνεπώς οι μέτοχοι θα λάβουν καθαρό ποσό 0,1350 ευρώ ανά μετοχή.

Ανακατατάξεις στη σύνθεση του δείκτη MSCI

Στον MSCI Small Cap από τον Standard Greece μεταφέρεται ο τίτλος της ΔΕΗ, σύμφωνα με την παγκόσμια αναθεώρηση των χρηματιστηριακών δεικτών της MSCI. Παράλληλα, στον δείκτη MSCI Small Cap προστίθεται ο τίτλος των Ελληνικών Πετρελαίων, μετά την αφαίρεση της μετοχής από τον MSCI Standard στην προηγούμενη αναθεώρηση, ενώ από τον ίδιο δείκτη αφαιρούνται οι μετοχές των Frigoglass, ΓΕΚ Τέρνα και Marfin Investment Group. Ολες οι μεταβολές θα τεθούν σε ισχύ από την 29η Mαΐου. Ο δείκτης MSCI Standard Greece περιλαμβάνει τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και τους τίτλους των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Jumbo και Folli-Follie Group.

Εκθεση τουρισμού για την Ελλάδα στην Πολωνία

H πρώτη αποκλειστική έκθεση τουρισμού για την Ελλάδα με την επωνυμία Grecka Panorama θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία από τις 11 έως τις 13 Δεκεμβρίου. Η έκθεση, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια εταιρεία North Events, θα λάβει χώρα στο Torwar Arena της Βαρσοβίας, που είναι ο μεγαλύτερος χώρος εκδηλώσεων της πρωτεύουσας της Πολωνίας. Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλούνται οι διοργανωτές, το 2014 επισκέφθηκαν τη χώρα μας 588.000 Πολωνοί τουρίστες. Ανταγωνιστικοί προορισμοί προς την Ελλάδα είναι η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία κ.ά., οι οποίοι προσδοκούν σε αύξηση του μεριδίου τους στην αγορά, λαμβάνοντας υπόψη την κοινωνικοοικονομική άνοδο της μεσαίας αστικής τάξης στην Πολωνία. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή