Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΠΑΠ

Στον ΟΠΑΠ ο ιππόδρομος

Σε υψηλά επίπεδα παρέμεινε η εμπορευσιμότητα της μετοχής του ΟΠΑΠ αφού ξεπέρασαν τα 4,5 εκατ. οι μετοχές που άλλαξαν τα χέρια στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας. Στις 24 Απριλίου 2015 η διοίκηση του ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ότι υπεγράφη μεταξύ της Ιπποδρομίες Α.Ε. (100% θυγατρική εταιρεία) και του ΤΑΙΠΕΔ, η σύμβαση παραχώρησης 20ετούς δικαιώματος αποκλειστικής διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος. Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 40.501.000 ευρώ.

Folli Follie Group

Ισχυρά μεγέθη

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε την εβδομάδα η μετοχή της Folli Follie Group. Ο τίτλος ενισχύθηκε συνολικά 8,73% και έφθασε τα επίπεδα των 28,000 ευρώ (κλείσιμο 14/5). Ο ξένος επενδυτικός οίκος Wood χαρακτηρίζει ισχυρά τα μεγέθη που κατέγραψε η εταιρεία το 2014. Προβλέπει κέρδη 169 εκατ. το 2105. Σε ό,τι αφορά τους «κινδύνους» ξεχωρίζει μια ισχυρή επιβράδυνση των μακροοικονομικών μεγεθών στην Κίνα αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Η διοίκηση επιταχύνει την ανάπτυξή της και στη Λατινική Αμερική.

ΕΥΑΘ

Αύξηση τζίρου 1,9%

Απώλειες 4,16% κατέγραψε η μετοχή της ΕΥΑΘ τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου και διολίσθησε στα 2,77 ευρώ με τη χρηματιστηριακή αξία της βορειοελλαδίτικης επιχείρησης να ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ. Ο τζίρος του ομίλου το 2014 ανήλθε στο ποσό των 73,7 εκατ. ευρώ, έναντι 72,3 εκατ. ευρώ του 2013, σημειώνοντας αύξηση 1,9% η οποία οφείλεται σε αύξηση των πωλήσεων ύδατος και αντιστοίχως των τελών αποχέτευσης. Τα μετά από φόρους κέρδη διαμορφώθηκαν σε 13,4 εκατ. ευρώ έναντι 13 εκατ. ευρώ το 2013.

Flexopack

Επενδύσεις

To εξαγωγικό προφίλ της Flexopack έχει προσελκύσει αρκετά ξένα χαρτοφυλάκια με αποτέλεσμα να καταγράφονται ανοδικές τάσεις στη μετοχή. Ο τίτλος ενισχύθηκε 3,70% στη διάρκεια της εβδομάδας. Η εισηγμένη στη διάρκεια του 2014 προχώρησε στην ίδρυση θυγατρικών εταιρειών στην Κύπρο, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο και παράλληλα στην υλοποίηση σημαντικού επενδυτικού προγράμματος θυγατρική της στην Πολωνία, με την ανέγερση και θέση σε λειτουργία νέας παραγωγικής μονάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή