Σύντομα (21/05/15)

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Θεσσαλονίκη 108η διεθνώς ως συνεδριακός προορισμός

Ανοδο 111 θέσεων σημείωσε η Θεσσαλονίκη στην παγκόσμια κατάταξη πόλεων για το 2014 σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Συνδέσμου Συνεδρίων (ICCA). Ειδικότερα, η Θεσσαλονίκη, με τη διοργάνωση 22 διεθνών συνεδρίων, πέρυσι κατέλαβε την 108η θέση από τη 219η το 2013. Τα αποτελέσματα αυτά τοποθετούν τη Θεσσαλονίκη στην υψηλότερη θέση τα τελευταία 10 χρόνια. Στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή κατάταξη, η Θεσσαλονίκη ανέβηκε στην 60ή θέση. Με αφορμή τα αποτελέσματα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αναφέρθηκε στη στρατηγική του δήμου για την ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού, στο πλαίσιο της διπλωματίας των πόλεων και της στήριξης του Thessaloniki Convention Bureau. Για την επίτευξη ακόμη καλύτερων αποτελεσμάτων, υποστήριξε ότι «θα πρέπει οι επαγγελματίες να βελτιώσουν τις υποδομές της πόλης και η Πολιτεία να ολοκληρώσει τα μεγάλα έργα, αεροδρόμιο, λιμάνι, μετρό, παράκτια συγκοινωνία και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, που είναι απαραίτητα για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης».

Ανανεώθηκε η θητεία των οικονομικών εισαγγελέων

Για ακόμη δύο χρόνια θα εκτελούν χρέη οικονομικών εισαγγελέων οι κ. Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, καθώς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου αποφάσισε την ανανέωση της θητείας τους. Κατόπιν αυτού, με επιστολή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς, οι οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν και πάλι εξειδικευμένο προσωπικό για να στελεχωθεί η υπηρεσία τους, προκειμένου να προχωρήσουν σε ελέγχους της λίστας Λαγκάρντ αλλά και στον έλεγχο αντίστοιχων περιπτώσεων. Προ ημερών, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ανανέωσε, επίσης, τη θητεία της επικεφαλής των εισαγγελέων διαφθοράς Ελένης Ράικου, η οποία έχει ταυτιστεί τα τελευταία χρόνια με τις συντονισμένες προσπάθειες της Δικαιοσύνης για την αποκάλυψη φαινομένων διαφθοράς στο Δημόσιο και την πάταξη της έκνομης δράσης κρατικών λειτουργών. Οι ανανεώσεις των θητειών για τους εισαγγελείς έγιναν με το σκεπτικό ότι πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια για την πάταξη φαινομένων διαφθοράς από τους έμπειρους εισαγγελείς.

Ακυρη είναι η απόφαση της ΕΠΟ, με την οποία μεταβιβάστηκαν τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων Κυπέλλου Ελλάδας για την περίοδο 2013-2016. Σύμφωνα με ανακοίνωση της προσφεύγουσας εταιρείας Forthnet, το Εφετείο Αθηνών επικύρωσε (απ. 2026/2015) απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (απ. 731/2014), βάσει της οποίας κρίθηκε παράνομη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ, με την οποία παραχωρήθηκαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος, για την τριετία 2013-2016, στην κυπριακή εταιρεία διαμεσολάβησης δικαιωμάτων Media Goal Ltd. Η Forthnet αναφέρει ότι εξ αρχής είχε «καταγγείλει το παράνομο της απόφασης της ΕΠΟ, προσφεύγοντας στην Ελληνική Δικαιοσύνη, προς αποκατάσταση της νομιμότητας».

5.500 επισκέπτες στο λιμάνι του Ηρακλείου

Περί τους 5.500 επισκέπτες υποδέχθηκε το λιμάνι του Ηρακλείου, τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Μαΐου, με την έλευση των κρουαζιερόπλοιων Princess Emerald της Princess Cruises και Oriana της P&O Cruises International. O δήμος και η διοίκηση του λιμανιού ετοίμασαν ειδική υποδοχή για τους επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων. Να σημειωθεί ότι σε κάθε πρώτη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου σε νέο λιμένα, πραγματοποιείται βαθμολόγησή του από τους αξιωματικούς, το πλήρωμα και τους επιβαίνοντες του πλοίου, γεγονός που καθορίζει τη γνώμη των εταιρειών κρουαζιέρας σε ό,τι αφορά την επιλογή του λιμανιού για επόμενες προσεγγίσεις.

Το Επιμελητήριο Πειραιά διεκδικεί το 16% του ΟΛΠ

Ενδιαφέρον για την απόκτηση μετοχών του ΟΛΠ εξέφρασε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ). Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βασίλης Κορκίδης, απέστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Στ. Πιτσιόρλα. Μάλιστα, η διεκδίκηση των μετοχών θα γίνει στο πλαίσιο του υφιστάμενου διαγωνισμού που επανεκκίνησε πριν από λίγες ημέρες. Στη σχετική ανακοίνωση δεν παρέχονται περισσότερες λεπτομέρειες της επιστολής του ΕΒΕΠ προς το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά σε άλλο σημείο γίνεται σαφές ότι το ΕΒΕΠ, σε συνεργασία με άλλους φορείς του λιμανιού, θα διεκδικήσει το 16% του ΟΛΠ. Τέλος, η διοίκηση του ΕΒΕΠ ανέφερε ότι «θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, συμμετέχοντας, τόσο στη συνέλευση των μετόχων του, στις 13/6/2015, όσο και στη συνάντηση που διοργανώνει η ΟΜΥΛΕ στις 26/5/2015 με την Περιφέρεια, τους επιλιμένιους δήμους και άλλους φορείς του λιμανιού…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή