Στα 3,28 δισ. το ανεκτέλεστο υπόλοιπο για ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Στα 3,28 δισ. το ανεκτέλεστο υπόλοιπο για ΓΕΚΤΕΡΝΑ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικά έσοδα από τον κλάδο των κατασκευών περιμένει το προσεχές διάστημα ο όμιλος της ΓΕΚΤΕΡΝΑ, καθώς αναμένονται σημαντικές ταμειακές ροές και κερδοφορία, με δεδομένο ότι σήμερα το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έχει ενισχυθεί αρκετά με νέα έργα και διαμορφώνεται στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 3,28 δισ. ευρώ. Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ετήσια παρουσίαση της εταιρείας στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών. Σε αυτήν επισημαίνεται η γενικότερη αισιοδοξία της διοίκησης για τις προοπτικές του ομίλου, παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία.

Εκτός από τις κατασκευές, σημαντικά έσοδα αναμένονται επίσης από τις παραχωρήσεις και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), δεδομένου ότι προχωρούν τα σχετικά έργα. Στις παραχωρήσεις, η εταιρεία έχει αναλάβει το 100% του κατασκευαστικού αντικειμένου των οδικών αξόνων της Ιονίας Οδού και του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας, ενώ προβλέπεται να ενισχύσει σημαντικά το ποσοστό της στις εταιρείες εκμετάλλευσης των αξόνων, με την ολοκλήρωση των έργων, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας της με τις ισπανικές εταιρείες που επίσης συμμετείχαν στα αρχικά στάδια εκτέλεσης των έργων και πριν από τη διακοπή τους. Ειδικότερα, στην Ιονία Οδό το ποσοστό της θα ανέλθει στο 56% (από 33%), ενώ στον αυτοκινητόδρομο της Κεντρικής Ελλάδας το ποσοστό θα διαμορφωθεί στο 50% (επίσης από 33%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή