Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Trastor

Δημόσια πρόταση Πειραιώς

Η κατακόρυφη αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας για τη μετοχή της Trastor AEEAΠ οφείλεται στην υποχρεωτική δημόσια πρόταση που υπέβαλε η Τράπεζα Πειραιώς. Ηδη στις 19 Μαΐου 2015 ξεκίνησε η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης και θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιουνίου 2015. Η Τράπεζα Πειραιώς θα καταβάλει 1,4 ευρώ για την αγορά κάθε μετοχής της Trastor. Σύμφωνα με την τράπεζα, δεν θα υπάρξει κίνηση εξαγοράς των υπολοίπων μετοχών μέσω της μεθόδου squezze out.

ΓΕΚΕ

Διανομή μερίσματος

Σε θετική τροχιά κινήθηκε η μετοχή της ΓΕΚΕ που είναι διαχειρίστρια εταιρεία του ξενοδοχείου President στους Αμπελόκηπους. Η μετοχή κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη 9,74% και αναρριχήθηκε στα επίπεδα των 4,280 ευρώ (κλείσιμο 21/5). Σύμφωνα με την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, της 15ης Ιανουαρίου 2015, εγκρίθηκε η καταβολή μερίσματος από τα κέρδη προηγούμενων χρήσεων (χρήση 2012) 0,17 ευρώ ανά μετοχή της εταιρείας, δηλαδή η διανομή συνολικά μερίσματος ύψους 1.431.187,50 ευρώ.

Μπουτάρης Holding

Ανάπτυξη εξαγωγών

Σε ζημιογόνο πορεία παραμένει η εισηγμένη εταιρεία ποτών Μπουτάρης & Υιός Holding, γεγονός που επηρεάζει την πορεία της μετοχής που παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις η μετοχή υπέστη συνολικές απώλειες 21,8% και κατρακύλησε στα 0,061 ευρώ (κλείσιμο 21/5).

Οι στόχοι της εταιρείας για το 2015 εστιάζονται κυρίως στην ανάπτυξη των εξαγωγών, αλλά και στην αξιοποίηση της τουριστικής αγοράς όσο και στη βελτίωση του δικτύου της στις αστικές περιοχές.

Jumbo

Ανοδος κερδών

Εβδομαδιαία κέρδη 5,8% κατέγραψε η μετοχή της Jumbo, η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου για τη χρήση 2014-2015 την Δευτέρα 25 Μαΐου. Η Beta χρηματιστηριακή, σε ανάλυσή της εκτιμά ότι ο όμιλος θα εμφανίσει ενοποιημένα καθαρά κέρδη 75 εκατ. καταγράφοντας άνοδο 8%. Η λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 111 εκατ., σημειώνοντας άνοδο 9%. Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η εταιρεία θα διατηρήσει τις τιμές αμετάβλητες, χωρίς να μετακυλίσει μια πιθανή μείωση του ΦΠΑ στους πελάτες της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή