Σύντομα (23/05/15)

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Coca-Cola HBC AG

Μέρισμα 0,36 ευρώ ανά μετοχή

Τη διανομή μερίσματος 0,36 ευρώ ανά μετοχή από τα αποθεματικά της Coca-Cola HBC AG καλείται να εγκρίνει η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, που έχει προγραμματισθεί για τις 23 Ιουνίου στο Τσουκ της Ελβετίας, όπου βρίσκεται η έδρα του ομίλου. Στην ημερήσια διάταξη της γενικής συνέλευσης περιλαμβάνονται, επίσης, η τροποποίηση του προγράμματος διάθεσης μετοχών, αλλά και η απόφαση για πρόγραμμα επαναγοράς έως 3.000.000 μετοχών. Τέλος, η γενική συνέλευση των μετόχων θα κληθεί να επανεκλέξει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, καθώς και να εκλέξει τις Ολουσόλα Μπόρχα και Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου ως νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, σε αντικατάσταση των Σούζαν Κίλμπι και Χρήστου Ιωάννου.

ΕΧΑΕ

Πτώση κερδών κατά 15%

Yστέρηση κατά 15% παρουσίασαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρους της ΕΧΑΕ, το φετινό α΄ τρίμηνο, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του ομίλου των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Α.Ε. διαμορφώθηκαν σε 4,1 εκατ. έναντι 4,8 εκατ. το α΄ τρίμηνο 2014. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 10,1 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο 2015 έναντι 10,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, ενώ μετά την αφαίρεση του πόρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τα συνολικά ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν στα 9,6 εκατ. ευρώ έναντι 9,9 εκατ. ευρώ του α΄ τριμήνου 2014.

ΕΛΒΑΛ

Αύξηση κεφαλαίου

Με κεφάλαια ύψους 15 εκατ. ευρώ θα συμμετάσχει η ΕΛΒΑΛ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της ΕΤΕΜ Bulgaria, με έδρα τη Σόφια. Σύμφωνα με την εταιρεία, από τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου δεν θα υπάρξει ουσιώδης επίδραση επί των ταμειακών ροών της ΕΛΒΑΛ, δεδομένου ότι η εν λόγω αύξηση θα χρηματοδοτήσει κυρίως ενδοομιλικές συναλλαγές και θα πραγματοποιηθεί σταδιακά εντός του επόμενου τριμήνου. Για την τρέχουσα τριετία 2015-2018, η ΕΛΒΑΛ έχει προγραμματίσει τις εξής νέες επενδύσεις:

α) στις εγκαταστάσεις των Οινοφύτων, ύψους 68 εκατ. ευρώ (αύξηση παραγωγικής δυναμικότητας από τους 250.000 στους 290.000 τόνους),

β) στη θυγατρική Bridgnorth Aluminion στη Μεγάλη Βρετανία, και

γ) στην ΕΤΕΜ Βουλγαρίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή