Στάση αναμονής κρατούν τα ξένα funds στο Χ.Α.

Στάση αναμονής κρατούν τα ξένα funds στο Χ.Α.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή θετική αντίδραση του Χρηματιστηρίου Αθηνών έπειτα από δύο συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις που είχαν προηγηθεί οφείλεται στην πρόθεση των επενδυτών να τοποθετηθούν ενδοσυνεδριακά σε μετοχές με υψηλή εμπορευσιμότητα για να εκμεταλλευθούν κερδοσκοπικά τις πιθανές αυξομειώσεις των τιμών τους. Η αλήθεια είναι ότι η αγορά κινείται σε ένα πολύ μικρό εύρος τιμών τις τελευταίες εβδομάδες, αφού συνεχίζεται η διελκυστίνδα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους-δανειστές, με οριακή ημερομηνία την 5η Ιουνίου που είναι η επόμενη δόση της χώρας μας στο ΔΝΤ.

Η αξία των συναλλαγών παρέμεινε σε υποτονικά επίπεδα και έκλεισε μόλις στα 52,617 εκατ. ευρώ. Εγχώρια χαρτοφυλάκια πραγματοποίησαν και χθες τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών, σε μία συνεδρίαση όπου τα ξένα funds τήρησαν στάση αναμονής εν όψει και της σημερινής επανέναρξης των συνομιλιών του Brussels Group με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 822,61 μονάδες με άνοδο 1,05%, έχοντας χαμηλό ημέρας στις 814,73 μονάδες (+0,08%) και υψηλό στις 828,07 μονάδες (+1,76%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης Ftse Large Cap ενισχύθηκε 1,21%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδισε 0,67%.

Η μετοχή της Alpha Banκ έκλεισε στα 0,304 ευρώ καταγράφοτας ημερήσια άνοδο 1,33%, η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύθηκε 2,56% και αναρριχήθηκε στο 0,440 ευρώ και η Eurobank εμφάνισε ημερήσια κέρδη 2,26% και διαμορφώθηκε στο 0,136 ευρώ. Αντίθετα, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας υπέστη απώλειες 1,71% και διολίσθησε στο 1,150 ευρώ. Στην αγορά ομολόγων σημειώθηκε χθες νέο αρνητικό ρεκόρ στην απόδοση του 3ετούς ομολόγου, που έφθασε το 25,20%. Η απόδοση του 5ετούς έφθασε στο 17,30% και του 10ετούς διαμορφώθηκε στο 11,60%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή