Ζημιογόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους για την Attica Bank

Ζημιογόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους για την Attica Bank

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζημίες ύψους 1,3 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο η Attica Bank έναντι κέρδους 0,7 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας:

• Τα συγκεντρωτικά συνολικά έσοδα μετά από φόρους, μετά την προσμέτρηση και των προβλέψεων για την κάλυψη του πιστωτικού κινδύνου, διαμορφώθηκαν σε ζημία 6,3 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 4,8 εκατ. ευρώ τη συγκριτική περίοδο.

• Τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 349 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο του ενεργητικού του Ομίλου ανήλθε σε 3,9 δισ. ευρώ.

• Οι καθαροί τόκοι για τον Ομιλο ανήλθαν σε 20,7 εκατ. έναντι 28,3 εκατ. την αντίστοιχη συγκριτική περίοδο. Η μείωση αυτή οφείλεται σε μη επαναλαμβανόμενους τόκους χρεογράφων του ελληνικού Δημοσίου.

• Το σύνολο των εσόδων για τον Ομιλο από λειτουργικές δραστηριότητες ανήλθε σε 30,9 εκατ. ευρώ έναντι 41,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη συγκριτική περίοδο, παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του 26%.

Με αφορμή τα αποτελέσματα, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, δήλωσε: «Το κύριο στοιχείο του α΄ τριμήνου 2015 ήταν η επιδείνωση του χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος, με την εκροή καταθέσεων, η οποία είχε αρχίσει ήδη από το τέλος του προηγούμενου έτους, να συνεχίζεται. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη μη αποδοχή προς χρηματοδότηση των εγγυήσεων του ελληνικού Δημοσίου και την υπαγωγή των ελληνικών τραπεζών για άντληση ρευστότητας στην ΤτΕ μέσω του Μηχανισμού Παροχής Εκτακτης Ρευστότητας, οδήγησε σε περιορισμό των χρηματικών διαθεσίμων των τραπεζών και στη δυσκολία παροχής ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. Η αβεβαιότητα αυτή και η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών οδήγησε σε συρρίκνωση του ΑΕΠ, κατά το α΄ τρίμηνο του έτους, κατά 0,2% σε συνέχεια της μείωσης κατά 0,4%, που είχε καταγραφεί στο δ΄ τρίμηνο του έτους 2014. Οι ανωτέρω εξελίξεις καθιστούν κρίσιμη την επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας μεταξύ της χώρας και των εταίρων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή