Ακριβότερες οι on-line τιμές στα αθηναϊκά ξενοδοχεία τον Ιούνιο

Ακριβότερες οι on-line τιμές στα αθηναϊκά ξενοδοχεία τον Ιούνιο

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση κατά 30,2% παρουσιάζει η μέση on-line τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στα ξενοδοχεία της Αθήνας για τον Ιούνιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία της Trivago.

Σύμφωνα με τη διεθνή μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών η μέση on-line τιμή στις μονάδες της Αθήνας γι’ αυτό τον μήνα διαμορφώνεται στα 155 ευρώ έναντι 119 ευρώ τον Ιούνιο του 2014. Με την αύξηση αυτή η μέση τιμή στα αθηναϊκά ξενοδοχεία κυμαίνεται, πλέον, λίγο πιο πάνω από τη μέση τιμή των ξενοδοχειακών μονάδων σε 50 ευρωπαϊκές πόλεις στις οποίες η Τrivago παρακολουθεί κάθε μήνα τις on-line ξενοδοχειακές τιμές. Ετσι, η μέση ξενοδοχειακή τιμή στις 50 πόλεις διαμορφώθηκε στα 152 ευρώ γι’ αυτό τον μήνα παρουσιάζοντας αύξηση κατά 17,8% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2014.

Οι τρεις ακριβότερες πόλεις για διαμονή αυτό τον μήνα είναι το Μόντε Κάρλο με μέση on-line ξενοδοχειακή τιμή στα 432 ευρώ, η Γενεύη με μέση τιμή 319 ευρώ και η Βενετία με 268 ευρώ. Στον αντίποδα οι τρεις φθηνότερες πόλεις για διαμονή είναι η Σόφια με μέση τιμή 65 ευρώ, το Βελιγράδι με 78 ευρώ και το Βουκουρέστι με 79 ευρώ.

Εξάλλου, αύξηση κατά 9,9% παρουσίασε και η μέση οn-line ξενοδοχειακή τιμή στην Ελλάδα φθάνοντας σε 122 ευρώ από 111 ευρώ τον Ιούνιο του 2014. Παρά την αύξηση η μέση ξενοδοχειακή τιμή σε επίπεδο χώρας συνεχίζει να υπολείπεται της μέσης τιμής στις μονάδες των 24 ευρωπαϊκών χωρών στις οποίες η Trivago παρακολουθεί κάθε μήνα τις τιμές. Σύμφωνα με τα στοιχεία η μέση ξενοδοχειακή τιμή σε επίπεδο χωρών στην Ευρώπη διαμορφώνεται στα 129 ευρώ, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με τον Ιούνιο του 2014. Η ακριβότερη μέση on-line ξενοδοχειακή τιμή μεταξύ των 24 ευρωπαϊκών χωρών γι’ αυτό τον μήνα καταγράφεται στην Ελβετία στα 238 ευρώ και η φθηνότερη στη Βουλγαρία στα 60 ευρώ.

Στο μεταξύ, με την κεκτημένη ταχύτητα των ρεκόρ που πέτυχε ο ελληνικός τουρισμός το 2014 κινήθηκε, παρά την οικονομική αβεβαιότητα, το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ο κύκλος εργασιών των ταξιδιωτικών γραφείων αλλά και των επιχειρήσεων στον τομέα παροχής καταλύματος και εστίασης. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ο δείκτης κύκλου εργασιών στις δραστηριότητες των ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών, υπηρεσιών κρατήσεων και συναφών δραστηριοτήτων για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου εμφάνισε αύξηση κατά 23% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Επιπλέον, ο δείκτης κύκλου εργασιών για το πρώτο τρίμηνο του έτους στον τομέα παροχής καταλύματος και εστίασης εμφάνισε αύξηση κατά 6%. Με την αύξηση των δύο δεικτών οι φετινές επιδόσεις των καταλυμάτων επιχειρήσεων εστίασης και των ταξιδιωτικών γραφείων για το πρώτο τρίμηνο πλησίασαν τα επίπεδα των επιδόσεων που είχαν πετύχει οι παραπάνω κλάδοι της τουριστικής οικονομίας το ίδιο διάστημα του 2011.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή