Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαλκόρ

Απώλειες 14,5%

Aξιοπρεπή εικόνα παρουσίασε η εμπορευσιμότητα της μετοχής της Χαλκόρ στη διάρκεια των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων. Ωστόσο, η μετοχή υπέστη απώλειες και έχασε συνολικά το 14,5% της αξίας της. Η θυγατρική του ομίλου Viohalco, προχωράει στη σύμπραξη με τοπικό διανομέα στην Τουρκία, με στόχο τη δημιουργία από κοινού θυγατρικής εταιρείας (50%-50%), την τοπική παραγωγή και την αποφυγή του υψηλού μεταφορικού κόστους. Παράλληλα, η διοίκηση ανανεώνει τα συμβόλαια με διεθνείς πελάτες της.

Coca Cola HBC

Θετικό πρόσημο

Oριακή άνοδος 0,1% κατέγραψε η μετοχή της Coca Cola HBC, καθώς ήταν από τις ελάχιστες εισηγμένες που κατόρθωσαν να παραμείνουν σε θετικό πρόσημο αυτή την εβδομάδα. Με σύσταση neutral (ουδέτερη) και τιμή-στόχο στα 19,5 ευρώ ξεκινά εκ νέου κάλυψη για τον τίτλο της Coca Cola HBC η Alpha Finance σε έκθεσή της. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η μετοχή έχει υπεραποδώσει τόσο έναντι του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. όσο και έναντι του FTSE 100 κατά 28% και 23% αντίστοιχα το τελευταίο τρίμηνο.

Κορρές

Παρουσία στη Βραζιλία

Εβδομαδιαίες απώλειες 5% κατέγραψε η μετοχή του Κορρέ, καθώς οι ρευστοποιήσεις εκδηλώνονται σ’ όλο το χρηματιστηριακό ταμπλό. Η εταιρεία αυτή την περίοδο προχωρά στην έναρξη της παρουσίας της και στην αγορά της Βραζιλίας. Ο πρώτος σταθμός της εταιρείας «Κορρές» στη Λατινική Αμερική, στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας με την Avon. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της εισηγμένης το α΄ τρίμηνο του 2015 τετραπλασιάστηκαν, σε 1,5 εκατ. ευρώ από 0,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Καρέλια

Υψηλό μέρισμα

Μικρή άνοδος 0,04% σημείωσε σε εβδομαδιαία βάση η καπνοβιομηχανία Καρέλια, με αποτέλεσμα η μετοχή να αναρριχηθεί πάνω από τα 225 ευρώ εκάστη. Η εταιρεία πρόκειται να διανείμει το υψηλότερο μέρισμα μεταξύ των 231 εισηγμένων για την παρελθούσα χρήση. Στην ετήσια γενική συνέλευση της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στην Καλαμάτα, αποφασίσθηκε η διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2014, ανερχόμενου στο ποσό των 9,30 ευρώ (μεικτό) ανά μετοχή, από το οποίο παρακρατείται φόρος ποσοστού 10%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή