Νέο διοικητικό συμβούλιο στην ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ

Νέο διοικητικό συμβούλιο στην ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ετήσια τακτική συνέλευση των μετόχων της ΑΓΕΤ Ηρακλής που παρέστησαν ή εκπροσωπήθηκαν νόμιμα 23 Μέτοχοι, δικαιούχοι 64.271.563 μετοχών, ήτοι ποσοστό 90,41% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

1. Ενέκρινε την εκλογή των κ. Παναγιώτη (Τάκη) Αθανασόπουλου και Αγησίλαου Καράμπελα σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Μανώλη Κυπριανίδη και Πάνου Κυριακόπουλου, για το υπόλοιπο της θητείας των παραιτηθέντων, δηλαδή μέχρι την τακτική γενική συνέλευση του 2015 που έκρινε τα πεπραγμένα της χρήσης 2014.

2. Ενέκρινε τις Οικονομικές Καταστάσεις της εταιρείας για τη χρήση 2014 μετά των Ετήσιων Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών.

3. Απάλλαξε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, καθώς και τους Ελεγκτές από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 2014.

4. Εξέλεξε την Ελεγκτική Εταιρεία «Deloitte. Χατζηπαύλου Σοφιανός & Καμπάνης Α.Ε.» για τη χρήση 2015 και καθόρισε το ανώτατο ύψος της αμοιβής αυτής.

5. Εξέλεξε νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο ως ακολούθως: Παναγιώτης (Τάκης) Αθανασόπουλος, Pierre Deleplanque, Jean-Claude Block, Jean-Charles Blatz, Neil Curtis, Ανδρέας Γ. Ανδρεόπουλος, Αριστοτέλης (Αρης) Καλιπολίτης.

Η θητεία των μελών είναι τριετής και λήγει την 18.6.2018, η οποία και μπορεί να παραταθεί αυτόματα μέχρι την τακτική γενική συνέλευση του έτους 2018 που θα κρίνει τα πεπραγμένα της χρήσης 2017. Οι κ. Ανδρέας Γ. Ανδρεόπουλος και Αριστοτέλης (Αρης) Καλιπολίτης ορίσθηκαν ανεξάρτητα μέλη.

Επίσης ορίσθηκαν ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου οι κ. Jean-Claude Block (μη εκτελεστικό μέλος), Ανδρέας Γ. Ανδρεόπουλος (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος) και Αριστοτέλης (Αρης) Καλιπολίτης (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος).

6. Ενέκρινε τις αμοιβές και αποζημιώσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τη χρήση 2014 και προενέκρινε τις αμοιβές μέχρι την τακτική γενική συνέλευση του 2016 που θα κρίνει τα πεπραγμένα της χρήσης 2015, καθώς και παρέσχε άδεια για τη σύναψη συμβάσεων μετά μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

7. Παρέσχε άδεια στα μέλη του Δ.Σ., στους Γενικούς Διευθυντές και στους Διευθυντές της εταιρείας να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη Διεύθυνση εταιρειών του ομίλου, που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς.

8. Ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία δεν έχει κάνει χρήση μέχρι σήμερα του προγράμματος επαναγοράς μετοχών, μέσω του Χ.Α., το οποίο είχε αποφασισθεί κατά την τακτική γενική συνέλευση της 22.6.2012 και το οποίο (πρόγραμμα) έληξε στις 24.6.2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή