Πώς τα «High Heels» δεν εμποδίζουν την κατάκτηση «High Hills»

Πώς τα «High Heels» δεν εμποδίζουν την κατάκτηση «High Hills»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τρίτη συνεχή χρονιά η ICAP Group διοργανώνει την εσπερίδα «High Heels on High Hills» για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και τη Leadership.

Στις 30 Ιουνίου 2015, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, πετυχημένες γυναίκες που κρατούν το τιμόνι επιχειρήσεων, εκπρόσωποι και στελέχη εταιρειών και φορέων που γνωρίζουν είτε έχουν προσωπικά βιώσει τις προκλήσεις με τις οποίες είναι γεμάτος «ο δρόμος των γυναικών που οδεύουν προς την κορυφή», θα μιλήσουν για το «τι χρειάζεσαι, για να ακολουθήσεις το όνειρό σου», όπως και για πρακτικές που διευκολύνουν την καταξίωση και ανέλιξη των ενεργών αυτών γυναικών, χωρίς να παραγνωρίζεται η υψηλή προτεραιότητα που έχει η εξισορρόπηση της καριέρας και της οικογένειας, που είναι ο σημαντικός τομέας της ζωής τους.

Είναι μια ετήσια εκδήλωση με την οποία η ICAP όχι μόνο αποδεικνύει την προσήλωσή της στον στόχο «Leading Women in Business», αλλά παράλληλα συμπληρώνει και εμπλουτίζει με ανανεωμένες και επίκαιρες εμπειρίες τον ομότιτλο επιχειρηματικό οδηγό της.

Την άνιση κατανομή του χρόνου μεταξύ των γυναικών και των ανδρών για τη φροντίδα του σπιτιού και της οικογένειας, την έχει καταγράψει έκθεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Ισότητα των Φύλων. Σύμφωνα μάλιστα με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων, στις χώρες της Ενωσης απασχολούνται σε συστηματική βάση στην οικιακή φροντίδα, κατά μέσο όρο, 77% γυναίκες και 24% άνδρες. Για την Ελλάδα, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 78% και 9%. Το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων στο πεδίο αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Ενωσης μετά την Πορτογαλία.

Ωστόσο η άνιση κατανομή των ευθυνών της οικογένειας θέτει σοβαρά εμπόδια στην ισότιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας και στην οικονομική αυτονομία των γυναικών. Τα μεγάλα διαστήματα διακοπής της επαγγελματικής ζωής της γυναίκας λόγω της γέννησης και ανατροφής των παιδιών, δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες ένταξης και επανένταξης των γυναικών στην αγορά εργασίας. Παρεμποδίζουν την επαγγελματική ανέλιξη των γυναικών και την ανάληψη θέσεων ευθύνης.

Σε ό,τι αφορά την ICAP, η επικείμενη εκδήλωση των High Hills φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα κάτι που είναι ήδη γνωστό. Οτι δηλαδή θέτει τις υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού σε ξεχωριστή θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή