«We Create Harmony»: Νέοι σχεδιαστές δημιουργούν και καταπολεμούν την ανεργία

«We Create Harmony»: Νέοι σχεδιαστές δημιουργούν και καταπολεμούν την ανεργία

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι είναι το «We Create Harmony»;

Είναι μια νέα on line πλατφόρμα (e-shop) η οποία προωθεί νέους σχεδιαστές μόδας σε διεθνές επίπεδο και ενισχύει πρωτοβουλίες που αφορούν στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Ποιός είναι ο σκοπός του«We Create Harmony»;

Σκοπός του «We Create Harmony» είναι η δημιουργία μιας ομάδας νέων και ταλαντούχων ανθρώπων που πιστεύουν ότι το ‘όλο’ είναι πιο ισχυρό από το ‘μέρος’ και ότι μέσα από την πρόοδο για τον καθένα πρέπει να υπάρχει θετική εξωτερικότητα και για άλλους. Αυτή η θετική εξωτερικότητα λοιπόν θέλαμε να αναδεικνύεται όσο πιο άμεσα γίνεται και έτσι αποφασίσαμε μέσα στις τιμές λιανικής να περιλαμβάνεται ένα κομμάτι από 5% έως 10% το οποίο θα πηγαίνει απευθείας σε συγκεκριμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις.

To 'We Create Harmony' λοιπόν αποτελεί ένα περιβάλλον όπου όλα τα μέρη του όλου έχουν να κερδίσουν κάτι παραπάνω σε πλήρη αρμονία; οι σχεδιαστές να αναπτύσσονται πιο γρήγορα και αποδοτικά, οι καταναλωτές να απολαμβάνουν ποιοτικά προϊόντα γνωρίζοντας ότι παράλληλα βοηθάνε στην καταπολέμηση της ανεργίας και οι ΜΚΟ μια επιπλέον βοήθεια για την εξυπηρέτηση του έργου τους. Εδώ λοιπόν έρχεται το ‘μυρμήγκι’ να μετουσιώσει ακριβώς αυτήν την ιδέα, ότι δηλαδή ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να καταφέρει αυτό που μπορούν όλοι μαζι όπως ακριβώς σε μια κοινωνία μυρμηγκιών.

Γιατί έχετε ως σήμα το μυρμήγκι;΄

Το μυρμήγκι είναι ένας μικρός οργανισμός που εργάζεται σκληρά και στο πλαίσιο μιας οργανωμένης ομάδας δημιουργεί ένα πολύ δυνατό σύνολο. Ακριβώς όπως τα μυρμήγκια εργάζονται μαζί για να επιτύχουν υψηλότερες πιθανότητες επιβίωσης έτσι και εμείς συντονίζουμε διάφορες χωριστές μονάδες με ένα μοναδικό τρόπο προκειμένου να επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα για όλα τα μέρη του συνόλου. Το μυρμήγκι λοιπόν συμβολίζει τη σκληρή δουλεία, τη συνέργεια, το «ισχύς εν τη ενώση» και γενικότερα τον τρόπο με το οποία αντιλαμβανόμαστε εμείς τον όρο ‘συνεργασία’.

Ποιους απασχολεί και τι υποστηρίζει;

Απασχολεί και υποστηρίζει ανερχόμενους σχεδιαστές ρούχων, κοσμημάτων, υποδημάτων, λοιπών αξεσουάρ και αντικειμένων. Για έναν νέο σχεδιαστή είναι σχεδόν αδύνατον να κάνει απευθείας λιανική πώληση μέσω ενός δικού του e-shop ή ενός δικού του καταστήματος. Συνήθως, εξάλλου, δεν έχει την υποδομή και τις γνώσεις. Εκεί είναι που παρεμβάλλεται η δική μας προσπάθεια. Παρέχουμε το know-how, με τρόπο τέτοιο που το κέρδος του σχεδιαστή υπερτριπλασιάζεται, σε σχέση με αυτό που θα είχε αν έκανε χονδρική πώληση.

Στη ‘αντίπερα όχθη’ οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση σε προϊόντα συγκεκριμένης αισθητικής και ποιότητας που εμείς επιλέγουμε. Παράλληλα, τους δίνετε η δυνατότητα μέσα από μια απλή αγορά ενός προϊόντος να στηρίζουν δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Στις 4 Ιουνιου το «We Create Harmony» ανακοίνωσε το πρόσφατο εγχείρημα του «Harmony Hoodie». Μέσω της crowd-funding πλατφόρμας του Kickstarter, η ομάδα έχει ως στόχο να συγκεντρώσει, πάνω από £10,000 σε 42 μέρες. Στο πλαίσιο της γενικότερης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του «We Create Harmony», που είναι και ο πυλώνας της συγκεκριμένης προσπάθειας, το 10% των πωλήσεων θα ενισχύσει ενέργειες που αφορούν προγράμματα απασχόλησης, εκπαίδευσης, υποτροφιών, πάντα σε συνεργασία με συγκεκριμένες ΜΚΟ.

Η σελίδα της καμπάνιας στο Kickstarter:

https://www.kickstarter.com/projects/wecreateharmony/the-2015-harmony-hoodie-that-kick-starts-careers

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή