Ο ασφαλιστικός σύμβουλος σταθερή αξία στην ασφαλιστική αγορά

Ο ασφαλιστικός σύμβουλος σταθερή αξία στην ασφαλιστική αγορά

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ασφαλιστική αγορά έχει προ πολλού μπει στην direct εποχή και είναι αλήθεια πλέον ότι όλο και μεγαλύτερη γκάμα προγραμμάτων παρέχεται στο ευρύ κοινό με αυτόν τον τρόπο. Παρόλα αυτά, αυτό που παρατηρείται είναι ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι ασφαλισμένων συνεχίζει να επιλέγει σταθερά το κλασικό μοντέλο ασφάλισης, με το ρόλο του ασφαλιστικού συμβούλου στο επίκεντρο. 

Αυτό ερμηνεύεται ίσως από το γεγονός ότι, ιδιαίτερα σε συνθήκες που η κοινωνία πιέζεται ηθικά και οικονομικά, οι ασφαλισμένοι εκτιμούν πολύ την προσωπική σχέση, την άμεση εξυπηρέτηση και την υπεύθυνη πληροφόρηση που τους παρέχει ένας ασφαλιστικός σύμβουλος. Μέσα στο καταιγισμό των πληροφοριών και τον ανταγωνισμό στην πτώση των τιμών, οι ασφαλισμένοι χρειάζονται κάποιο σταθερό σημείο αναφοράς για την πληρέστερη καθοδήγησή τους, ώστε να επιλέξουν το πρόγραμμα που ανταποκρίνεται καλύτερα στις επιθυμίες και τις ανάγκες τους, μακριά από φευγαλέες μόδες που μπορεί να τους αποπροσανατολίσουν.

Σε τομείς ασφάλισης όπως π.χ. η ζωή, η υγεία, η επένδυση και η αποταμίευση, μόνο ένας εξειδικευμένος και πιστοποιημένος συνεργάτης μπορεί να παρέχει στον ασφαλισμένο τη σιγουριά που χρειάζεται, ώστε να κάνει τις σωστές κινήσεις.  Ο ασφαλιστικός σύμβουλος παρακινεί τον πελάτη να συνειδητοποιήσει τις πραγματικές του ανάγκες και  μέσα από την προσωπική του έρευνα και εμπειρία του προτείνει ειδικά επεξεργασμένες λύσεις.

Επιπλέον, ο σύμβουλος προστατεύει τον πελάτη του από κακόβουλες ή παραπλανητικές πρακτικές  που μπορεί να τον εκθέσουν σε κίνδυνο (όπως π.χ. κάρτες υγείας, αμφίβολα επενδυτικά και συνταξιοδοτικά προγράμματα που στην πραγματικότητα δεν τον συμφέρουν) και φροντίζει για τη συνεχή και ολόπλευρη ικανοποίησή του, ενημερώνοντάς τον για όλες τις εξελίξεις  στον τομέα ασφάλισης που τον ενδιαφέρει περισσότερο.

Κάτι εξίσου σημαντικό είναι ότι η πολύχρονη σχέση εμπιστοσύνης που χτίζει ο ασφαλιστικός σύμβουλος και η τριβή του με τον ασφαλισμένο, την οικογένεια και τις καθημερινές συνθήκες διαβίωσής του, του επιτρέπουν να έχει μια διαυγή και συνολική εικόνα για τις προσωπικές αξίες, τις επιθυμίες και τις δυνατότητές του. Αυτό, με τη σειρά του, συμβάλλει ώστε ο ασφαλισμένος να έχει στη διάθεσή του εκείνες τις ασφαλιστικές προτάσεις που του εξασφαλίζουν πραγματική αξία σε καλύψεις και υπηρεσίες, σε τιμή προσιτή για τα δικά του δεδομένα.

Ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου λοιπόν, παρά την εμφάνιση και online εναλλακτικών τρόπων ασφάλισης, παραμένει σταθερή αξία στην αγορά της ασφάλισης. Καθοδηγεί, προστατεύει και συμβουλεύει τον πελάτη του και γίνεται αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού της ζωής του και των προοπτικών που του ανοίγονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή