Σύντομα (26/06/15)

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δίας» – Σελόντα: Εν αναμονή για τη συγχώνευση

Το «πράσινο φως» για τη μεταβίβαση του ενεργητικού και μέρους του παθητικού της Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες στη Σελόντα έδωσε χθες η γενική συνέλευση των μετόχων της τελευταίας. Η απόφαση αυτή, ωστόσο, είναι υπό αίρεση, καθώς για να προχωρήσει απαιτείται η έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης από το δικαστήριο. Το δικαστήριο θα συνεδριάσει σχετικά στις αρχές Ιουλίου, με την έκδοση της απόφασης να τοποθετείται περίπου τον Οκτώβριο. Στη χθεσινή συνέλευση αποφασίστηκε, επίσης, σημαντική μείωση των μεικτών αμοιβών των μελών του διοικητικού συμβουλίου από 1,43 εκατ. ευρώ πέρυσι στα 605.990 ευρώ, για τη χρήση του 2015. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γ. Ανδριανόπουλος, εκτίμησε ότι το 2015 θα είναι μία χρονιά από αρκετά έως πολύ καλή, καθώς ήδη η οικονομική κατάσταση της Σελόντα βελτιώνεται διαρκώς μετά την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας και οι τιμές των ψαριών βρίσκονται σε άνοδο. Στη χθεσινή γενική συνέλευση συμμετείχαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν το 75,57% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Στα 4,1 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Imperial Tobacco Hellas

Σημαντική αύξηση καθαρών κερδών, στα 4,1 εκατ. ευρώ, πέτυχε η Imperial Tobacco Hellas το 2014, έναντι κερδών 2,1 εκατ. ευρώ το 2013. Οπως σχολίασε ο Αλέξανδρος Καμάρας, διευθύνων σύμβουλος της Imperial Tobacco για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, «τα πολύ καλά αποτελέσματα που παρουσιάζουμε, παρά την πολύ υψηλή φορολογία, τη συνεχιζόμενη πτώση της νόμιμης αγοράς και το μεγάλο ποσοστό του λαθρεμπορίου καπνικών στην Ελλάδα, οφείλονται στη σταθερή επιλογή μας κατά τη διάρκεια της κρίσης να διατηρήσουμε αμείωτη την εμπορική επένδυσή μας και να προστατεύσουμε στο ακέραιο τις θέσεις εργασίας αλλά και τις αμοιβές όλων των εργαζομένων μας. Ετσι, ενισχύσαμε τη δύναμη των μαρκών μας και διατηρήσαμε την ισχυρή δέσμευση των ανθρώπων μας. Η εταιρεία απασχολεί στη χώρα μας 110 Ελληνες εργαζομένους, ενώ έχει αναλάβει από το 2008 την ευθύνη της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Imperial Tobacco και για τις αγορές Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Κύπρου και Μάλτας. Χάρη στις επιδόσεις μας κερδίσαμε πρόσφατα τη διάκριση Diamonds of the Greek Economy 2015. Είμαστε επίσης περήφανοι για την κοινωνική μας δράση αλλά και για το εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας που προσφέρουμε, σύμφωνα με την ετήσια αξιολόγηση των ίδιων των εργαζομένων μας».

Μνημόνιο συνεργασίας (MOU) υπέγραψαν πριν από λίγες ημέρες η Ενωση Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO) και το Κινεζικό Εμπορικό Επιμελητήριο Εισαγωγών και Εξαγωγών Μηχανολογικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (CCCME). Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης εργασίας με αντικείμενο την ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και την αναβάθμιση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεών τους, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, κ. Γιώργου Τσίπρα. Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, συζητήθηκε και το προτεινόμενο ελληνικό σχέδιο συνεργασίας Ελλάδος-Κίνας για την επόμενη τριετία, με έμφαση στο πρόγραμμα επενδυτικών δράσεων.

Η σύνθεση του νέου δ.σ. της ΝΕΛ

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΝΕΛ, μετά τη συνεδρίασή του στις 24/06/2015.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα μέλη είναι τα εξής: Ιωάννης Αβραντίνης του Διαμαντή, πρόεδρος Δ.Σ. και δ/νων σύμβουλος-εκτελεστικό μέλος, Λύσανδρος-Γεώργιος Τζιλόγλου-Τζιλίδης του Ιωάννη, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. εκτελεστικό μέλος, Μιλτιάδης-Μιχαήλ Βάγγερ του Αντωνίου, μη εκτελεστικό μέλος, Κυριάκος Σαραβελάκης του Σταύρου, μη εκτελεστικό μέλος, Απόστολος Αθηναίος του Ιωάννη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Βασιλική Βάλβη του Μιχαήλ, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

Αναβαθμίζει τα μηχανογραφικά συστήματά της η Attica Bank

Η Attica Bank, στο πλαίσιο της δυναμικής της εξέλιξης και του εκσυγχρονισμού της, αναβαθμίζει τα μηχανογραφικά της συστήματα, με τη λειτουργία του κεντρικού συστήματος τραπεζικών εργασιών Τ24 –στην έκδοση R14. Από σήμερα, η Attica Bank ανήκει στην ομάδα των 10 τραπεζών παγκοσμίως που χρησιμοποιούν την καινοτόμα αυτή εφαρμογή, που προσφέρει καλύτερη ενσωμάτωση και διαχείριση των τραπεζικών εργασιών πάνω σε μια ενιαία πλατφόρμα, μείωση του λειτουργικού κόστους, αλλά και βελτιστοποίηση στην απόδοση του ανθρώπινου δυναμικού της. Η δυνατότητα πλήρους λειτουργίας του T24 στη νέα έκδοση κάτω από τον browser, το καθιστά φιλικότερο για τον χρήστη, απλοποιώντας τη διαδικασία για τα στελέχη που το χρησιμοποιούν, περιορίζοντας τον χαμένο χρόνο και δίνοντάς τους τη δυνατότητα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης των ημερήσιων τραπεζικών εργασιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή