Λύση εντός ευρώ προτάσσει ο ΣΕΠΕ

Λύση εντός ευρώ προτάσσει ο ΣΕΠΕ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εξεύρεση άμεσης λύσης μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ προτάσσει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα. Στην επιστολή τονίζονται οι άμεσα καταστροφικές συνέπειες που ελλοχεύουν για την οικονομία και την αγορά οι κεφαλαιακοί έλεγχοι όπως, η αδυναμία έκδοσης εγγυητικών επιστολών για τη συμμετοχή επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και την κάλυψη των υποχρεώσεών τους για τη συμμετοχή. Επίσης, ναρκοθετούνται η υλοποίηση και η καλή εκτέλεση των έργων που αναλαμβάνουν οι εταιρείες τεχνολογίας, υπάρχουν δραματικές επιπτώσεις για τις εταιρείες εξαγωγικού χαρακτήρα, καθυστερούν ή/και ακυρώνονται εισαγωγές προϊόντων από το εξωτερικό κ.ά.

«Η οικονομική ασφυξία των τελευταίων ημερών έχει επιδεινώσει επικίνδυνα τις συνθήκες στην ελληνική οικονομία» αναφέρει η επιστολή. Προστίθεται δε ότι αποτελεί «θέμα μεγίστης σημασίας για τη διατήρηση μιας όσο το δυνατόν περισσότερο ομαλής κατάστασης στην αγορά, εν μέσω των πρωτόγνωρων αυτών συνθηκών». Για τον λόγο αυτό ο ΣΕΠΕ ζητεί από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων, προκειμένου να μην προκληθούν περαιτέρω προβλήματα στην ελληνική αγορά. Επίσης ζητεί άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό για την παρουσίαση των προτάσεων που επεξεργάστηκε. Τέλος, ζητεί τη στήριξη της ψηφιακής οικονομίας, η οποία είναι ταυτόσημη με τη διασφάλιση αναγκαίων συνθηκών, ώστε να ολοκληρωθεί με ψυχραιμία και σύμπνοια η εθνική προσπάθεια για τη διατήρηση της χώρας μας στην Ευρώπη και το ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή