Σύντομα (09/07/15)

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιβαλλοντικές διακρίσεις για το Nana Beach

Συνολικά τρεις διακρίσεις απέσπασε φέτος το ξενοδοχείο Nana Beach του εισηγμένου ομίλου Καράτζη για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίησή του. Ειδικότερα, στις αρχές Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή βράβευσης της παραλίας Δράπανος του ξενοδοχείου Nana Beach με τη «Γαλάζια Σημαία». Η δεύτερη διάκριση αφορούσε την απονομή του οικολογικού σήματος ποιότητας Green Key Eco Label, που αποδεικνύει έμπρακτα την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των ανθρώπων του ξενοδοχείου και τη δέσμευσή τους για πράσινες πρωτοβουλίες και ενέργειες, στο πλαίσιο της καθημερινής οργάνωσης και λειτουργίας του συγκροτήματος. Η τρίτη διάκριση αφορούσε τη συμμετοχή των εργαζομένων του ξενοδοχείου τα τελευταία χρόνια και στη δράση «Clean up the Med», την πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τον καθαρισμό της Μεσογείου. Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Καράτζης, το ξενοδοχείο Nana Beach αντιμετωπίζει με πολλαπλούς τρόπους το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας και συμμετέχει σε μια σειρά από δράσεις, όπως, για παράδειγμα, τη συνεργασία του με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Σε προσφορά 30.000 εισιτήρια της Aegean Airlines

Στη διάθεση 30.000 θέσεων στην κατηγορία GoLight για τις πτήσεις εσωτερικού με 19 ευρώ, με τις απευθείας πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και 39 ευρώ για ταξίδια από Αθήνα, προχωρά η Aegean Airlines. Συγκεκριμένα, «ρίχνει» στην αγορά εισιτήρια από Αθήνα έναντι 39 ευρώ, προς Αθήνα έναντι 19 ευρώ και από/προς Θεσσαλονίκη έναντι 19 ευρώ. Η έκδοση των εισιτηρίων θα πρέπει να γίνει έως αύριο (10 Ιουλίου), ενώ το ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί από 14 Ιουλίου έως και 15 Σεπτεμβρίου 2015. Οι ναύλοι αφορούν εισιτήρια στην κατηγορία GoLight και περιλαμβάνουν τη μεταφορά μιας χειραποσκευής βάρους έως 8 κιλών, ισχύουν για απλή μετάβαση και περιλαμβάνουν όλους τους φόρους και τις αντίστοιχες χρεώσεις συναλλαγής ανά επιβάτη για αγορά εισιτηρίου από το site της Aegean, www.aegeanair.com, ή για αγορά με μετρητά από τα εκδοτήρια εισιτηρίων της εταιρείας. Οι ναύλοι δεν συμπεριλαμβάνουν χρέωση κάρτας πληρωμής. Για συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες Aegean Bonus Visa και Aegean Visa Cyprus δεν υφίσταται χρέωση κάρτας πληρωμής. Σε περίπτωση αλλαγής του εισιτηρίου, υπάρχει χρέωση αλλαγής και διαφοράς ναύλου.

Mετατίθεται χρονικά η αποπληρωμή ομολογιακού δανείου της εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας Νηρεύς. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε χθες στο χρηματιστήριο η εισηγμένη, σύμφωνα με τους όρους έκδοσης του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου της εταιρείας, που διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών με κωδικό ISIN GRC234107781 και με ημερομηνία έκδοσης 12.07.2007 και σύμφωνα: α) με την απόφαση της α΄ επαναληπτικής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της 11ης/4/2007, β) τις προηγηθείσες τροποποιήσεις του αναφερόμενου δανείου και γ) την από 10/6/2015 απόφαση της συνέλευσης των ομολογιούχων, το ανωτέρω δάνειο μετατίθεται για τις 31/10/2015 με τους ισχύοντες όρους του. Η Νηρεύς βρίσκεται στο στάδιο της οριστικοποίησης των νέων δανειακών συμβάσεων.

Στα 13,6 εκατ. τα ληξιπρόθεσμα χρέη της Περσεύς

Παρατείνεται κατά 50 χρόνια η διάρκεια ζωής της εισηγμένης Περσεύς που έληγε στις 31/12/2018. Αυτό γνωστοποίησε η διοίκηση της εταιρείας με χθεσινή της ανακοίνωση προς το χρηματιστήριο. Κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου, το υπόλοιπο των ληξιπρόθεσμων δανειακών οφειλών, που αφορά το κεφάλαιο μόνο, ανήλθε σε 13,6 εκατ. ευρώ. Το παραπάνω ποσό αντιστοιχεί σε 68% των ιδίων κεφαλαίων του ομίλου, το οποίο αναλύεται ως εξής: α) 7,9 εκατ. ευρώ ομολογιακών δανείων που αντιστοιχούν σε 39,5% των ιδίων κεφαλαίων του ομίλου και β) 5,7 εκατ. ευρώ κοινοπρακτικών δανείων που αντιστοιχούν σε 28,5% των ιδίων κεφαλαίων του ομίλου.

«Υπογραφή συμφωνίας έστω και την τελευταία ώρα»

«Να αποφύγουμε την κατάθλιψη και την αγωνία που οδηγεί την Ελλάδα σε αδιέξοδο. Υπογραφή συμφωνίας, έστω και την τελευταία ώρα, για τη διάσωση της οικονομίας και τη διατήρηση της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων σε κατάσταση να ανταποκριθούν στην εθνική προσπάθεια». Αυτό δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, Δημήτρης Μαθιός, προσθέτοντας ότι «είναι εθνική και όχι απλά πολιτική υποχρέωση της κυβέρνησης να εφαρμόσει και τη δική της βούληση για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο ευρώ». Σύμφωνα με τον κ. Μαθιό, η επιχειρηματική κοινότητα είναι σε θέση να συμπαρασταθεί στην πολιτεία για την ανάκαμψη και την ανόρθωση της οικονομίας, αρκεί να προσδιοριστούν οι κατευθύνσεις και οι ορίζοντές της. «Ορίζοντες που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποκλίνουν από την ευρωπαϊκή μας κατεύθυνση», συμπληρώνει ο κ. Μαθιός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή