Μειώθηκε η οικοδομική δραστηριότητα τον Απρίλιο

Μειώθηκε η οικοδομική δραστηριότητα τον Απρίλιο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιδείνωση των συνθηκών στην αγορά ακινήτων προκύπτει από την πορεία της οικοδομικής δραστηριότητας κατά τον μήνα Απρίλιο, μετά το εξαιρετικά θετικό πρώτο τρίμηνο. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, κατά τον Απρίλιο η συνολική οικοδομική δραστηριότητα διαμορφώθηκε σε 1.089 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 207,8 χιλιάδες τ.μ. επιφάνειας και 945.000 χιλιάδες κ.μ. όγκου, παρουσιάζοντας μεν αύξηση κατά 6,2% με βάση τον αριθμό των αδειών, αλλά πτώση κατά 6,2% στην επιφάνεια και κατά 3,5% στον όγκο, συγκριτικά με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το φετινό πρώτο τρίμηνο καταγράφηκε άνοδος του όγκου της οικοδομικής δραστηριότητας της τάξεως του 29,2%, έναντι πτώσης της τάξεως του 17% κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σημαντική ήταν και η άνοδος του αριθμού των οικοδομικών αδειών, αφού αυξήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο κατά 8,7%, έναντι πτώσης κατά 25,0% του α΄ τριμήνου του 2014.

Πλέον, σε επίπεδο τετραμήνου, δηλαδή κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου, η συνολική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει αύξηση κατά 7,4% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 18,5% στην επιφάνεια και κατά 20,7% στον όγκο, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό τετράμηνο. Αντίστοιχα, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει στο σύνολο της χώρας αύξηση 8,1% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, 17,3% στην επιφάνεια και 18,8% στον όγκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή