Επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ έχει προϋπολογίσει για το 2015 η Folli Follie

Επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ έχει προϋπολογίσει για το 2015 η Folli Follie

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο όμιλος Folli Follie προχώρησε στο άνοιγμα και δεύτερου καταστήματος Samsonite®, στην Ελλάδα. Το κατάστημα λειτουργεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Καρόλου Ντηλ 20. Το νέο κατάστημα της Samsonite προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει τη φιλοσοφία, την καινοτομία και την παράδοση της εταιρείας στην αγορά των αποσκευών.

Για την τρέχουσα οικονομική χρήση, η διοίκηση της εισηγμένης έχει προϋπολογίσει επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ, διαβλέποντας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στην εγχώρια αλλά και στη διεθνή αγορά.

Η διοίκηση, στην ετήσια γενική συνέλευση του περασμένου Ιουνίου, γνωστοποίησε προς τους μετόχους της εταιρείας τις προβλέψεις μεγεθών για την τρέχουσα χρήση όσο και τις νέες επενδυτικές κινήσεις της. Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος έχει θέσει ως στόχο το 2015 να ξεπεράσει σε άθροισμα τα 1.000 καταστήματα, καθώς και να παρουσιάσει κύκλο εργασιών της τάξης του 1 δισ. ευρώ. Ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων που ελέγχει ο όμιλος ανέρχεται σε 950, ενώ για το 2014 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων ανήλθε στα 998,1 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 887,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013, αυξημένος κατά 12,5%. Τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη ύστερα από φόρους διαμορφώθηκαν σε 145,4 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση του ομίλου προβλέπει ότι, τόσο σε επίπεδο εσόδων όσο και αποτελεσμάτων, το 2015 θα εμφανίσει διψήφιο ποσοστό αύξησης. Ο όμιλος σχεδιάζει, επίσης, την αναμόρφωση του concept καταστημάτων της Folli Follie, δημιουργώντας σημεία μεγαλύτερου εμβαδού, με στόχο την επίτευξη τζίρου 8-12 εκατ. ευρώ ανά κατάστημα. Πέραν των μεγεθών, ωστόσο, η επιδίωξη της Folli Follie είναι η καθιέρωση μιας νέας εμπορικής ταυτότητας που θα την εντάξει ουσιαστικότερα στην παγκόσμια αγορά μόδας. Ετσι, ο όμιλος σχεδιάζει να λανσάρει νέες κολεξιόν που θα περιλαμβάνουν πλέον και ρούχα και παπούτσια, συμπληρώνοντας το brand. Η πιλοτική εφαρμογή αυτής της επέκτασης θα εγκαινιαστεί με ένα νέο κατάστημα-ναυαρχίδα στην οδό Ερμού, τον Οκτώβριο του 2015. Ο όμιλος σκοπεύει να ανοίξει για τη διετία 2015- 2016 αντίστοιχα μεγάλα καταστήματα –δέκα στον αριθμό– σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, δοκιμάζοντας το νέο concept σε βασικές μεγάλες αγορές, όπως, για παράδειγμα, Χονγκ Κονγκ, Πεκίνο, Τόκυο, Λονδίνο, Μαδρίτη κ.ά. Ταυτόχρονα, ο όμιλος συνεχίζει την επέκτασή του στην Ασία, ενώ σκοπεύει να ανοίξει και την αγορά της Αυστραλίας. Ηδη έχει δημιουργήσει το πρώτο κατάστημα εκεί, υπολογίζοντας ότι, σε μεσοπρόθεσμη βάση, θα στήσει δίκτυο 15 σημείων στην εξωτική αγορά.

O όμιλος FF Group δραστηριοποιείται σήμερα σε περισσότερες από 30 χώρες και απασχολεί περισσότερα από 4.900 άτομα ανά τον κόσμο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή