4,95 προς 1 η ανταλλαγή μετοχών Δίας – Σελόντα

4,95 προς 1 η ανταλλαγή μετοχών Δίας – Σελόντα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 4,95 μετοχές της Δίας προς 1 μετοχή της Σελόντα ορίστηκε η σχέση ανταλλαγής των μετοχών στο πλαίσιο της διαδικασίας συγχώνευσης των δύο εταιρειών. Η σχέση αυτή χαρακτηρίζεται δίκαιη και λογική από το διοικητικό συμβούλιο της Σελόντα, αν και δεν λείπουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιφυλάξεις από ορισμένες πλευρές για την αποτίμηση της Δίας.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία προβλέπει τη μεταβίβαση στη Σελόντα, ως εισφορά σε είδος, του συνόλου του ενεργητικού της Δίας, ποσού 69 εκατ. ευρώ, καθώς και τμήματος του παθητικού της, ποσού 29,6 εκατ. ευρώ, και σε επίπεδο ομίλου παθητικό ποσού 48 εκατ. ευρώ. Το μη μεταβιβαζόμενο παθητικό της Δίας, ήτοι ποσοστό 81,95% του συνόλου των υποχρεώσεών της, θα καλυφθεί με την απόκτηση μετοχών της Σελόντα από τις πιστώτριες τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της, κατά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Σελόντα. Ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, η Σελόντα θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ποσού 12,4 εκατ. ευρώ, με παραίτηση από το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων και έκδοση 41.261.980 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ ανά μετοχή υπέρ της Δίας. Στη συνέχεια, οι νέες μετοχές θα μεταβιβασθούν στους πιστωτές αυτής για την ικανοποίησή τους.

Η εν λόγω συμφωνία, βεβαίως, τελεί υπό την αναβλητική αίρεση της έγκρισής της από το αρμόδιο δικαστήριο, καθώς πρόκειται για συμφωνία εξυγίανσης. Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση της Δίας για άμεση επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης εκδικάστηκε την Τρίτη, 21 Ιουλίου, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αλλά η απόφαση αναμένεται το φθινόπωρο. Παράλληλα, διατηρήθηκαν τα προληπτικά μέτρα προστασίας υπέρ της εταιρείας μέχρι την έκδοση της απόφασης. Σημειώνεται ότι, κατά την εκδίκαση, άσκησαν πρόσθετη παρέμβαση προς υποστήριξη της αίτησης όλα τα συμβαλλόμενα στη συμφωνία εξυγίανσης μέρη, ήτοι οι δανείστριες τράπεζες της εταιρείας, η εταιρεία ιχθυοτροφών Βιομάρ, η Σελόντα, το fund Linnaeus, καθώς και οι εργαζόμενοι της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή