Σύντομα (23/07/15)

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εφαρμογές από τον ΔΑΑ

Το πρώτο αεροδρόμιο στον κόσμο που υλοποιεί εφαρμογή πληροφορίας πτήσεων μέσω του Facebook Messenger έγινε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ). Συγκεκριμένα, με στόχο την άμεση και έγκυρη εξυπηρέτηση του κοινού, ο ΔΑΑ προωθεί μια νέα εφαρμογή, το «ATH Messenger». Χρησιμοποιώντας απλώς το Facebook Messenger από το κινητό, το tablet ή το laptop, όλοι οι χρήστες μπορούν να ενημερώνονται «live» για την πτήση τους με τη χρήση των γνωστών hashtags (#) και λέξεις κλειδιά (π.χ. flight & αριθμός πτήσης). Στέλνοντας ένα Facebook message με την κατάλληλη λέξη κλειδί στο inbox της σελίδας, ο κάθε χρήστης μπορεί με απλό και άμεσο τρόπο να παίρνει ζωντανή ενημέρωση και πληροφορίες για την πτήση του.

Για τη λειτουργία του «ATH Messenger» έχει δημιουργηθεί σελίδα (www.facebook.com/ATHmessenger), πέραν της υπάρχουσας επίσημης σελίδας που διατηρεί ο ΔΑΑ στο Facebook (www.facebook.com/ATHairport). Επίσης, ο ΔΑΑ προσφέρει πλέον στο κοινό δωρεάν και απεριόριστη παροχή WiFi στους χώρους του αεροδρομίου μέσω του δικτύου του «ATH Free».

Προσέλκυση νέων ακτοπλοϊκών συνδέσεων επιχειρεί ο ΟΛΘ

Νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις θα επιχειρήσει να προσελκύσει το επόμενο διάστημα η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα έσοδα του λιμανιού. Αυτό προέκυψε χθες, στο πλαίσιο συνάντησης των ομάδων εργασίας του Συμβουλίου Φορέων Λιμένος Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, θα επιδιωχθεί η επίτευξη ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το τουρκικό λιμάνι της Σμύρνης, αλλά και με τα νησιά των Σποράδων και άλλα νησιά του Αιγαίου. Στο πλαίσιο αυτό, θα αναληφθεί πρωτοβουλία για τη συνάντηση με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που πιθανώς να ενδιαφέρονται να επενδύσουν στις συγκεκριμένες γραμμές. Σε ό,τι αφορά την κρουαζιέρα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, κ. Δημήτρης Μακρής, τόνισε ότι φέτος αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι τουλάχιστον 31 κρουαζιερόπλοια, με πάνω από 20.000 επιβάτες. Πρόσθεσε δε ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια τόσο για το 2016 όσο και για το 2017, δεδομένου ότι τα «πακέτα» για την επόμενη χρονιά θα κλείσουν το αργότερο τον Νοέμβριο του 2015. Παράλληλα, ανέφερε ότι η ΟΛΘ Α.Ε. έχει ξεκινήσει τη διαδικασία έκδοσης άδειας υδατοδρομίου τεσσάρων θέσεων υδροπλάνων, με σκοπό να μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση της θερινής περιόδου του 2016.

Πρότυπη φάρμα δημιουργεί η Ηπειρος ΑΕΒΕ στην περιοχή Αμμότοπος του Νομού Αρτας. Η φάρμα, η λειτουργία της οποίας θα στηρίζεται σε 2.000 γαλακτοπαραγωγά πρόβατα, θα δημιουργηθεί σε μια περιοχή 80 στρεμμάτων, κοντά στο εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στην περιοχής. Στόχος της επένδυσης είναι η απόκτηση εξειδικευμένης γνώσης σε σχέση με την παραγωγή πρόβειου γάλακτος σε δύο σημαντικά πεδία: τον προσδιορισμό του ιδανικού σιτηρεσίου των ζώων και την ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών σε ό,τι αφορά την υγιεινή και την ιατρική τους φροντίδα. Στο εργοστάσιό της στον Αμμότοπο Αρτας, η Ηπειρος ΑΕΒΕ επεξεργάζεται ετησίως περίπου 25.000 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια έχει προβεί σε επενδύσεις άνω των 30 εκατ. ευρώ.

Τιμητική διάκριση για τον όμιλο Calin

Tιμητική διάκριση στην τελετή απονομής βραβείων Diamonds of the Greek Economy 2015, ως μία από τις υγιέστερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της ελληνικής οικονομίας, έλαβε ο όμιλος Calin. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε με γνώμονα 10 οικονομοτεχνικούς δείκτες, που ανέδειξαν τις ελληνικές επιχειρήσεις με συνεχή ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης. Σημειώνεται ότι ο όμιλος Calin ιδρύθηκε το 1995 και αποτελεί σήμερα μια εδραιωμένη αλυσίδα καταστημάτων πώλησης των διεθνούς φήμης σημάτων Calzedonia, Intimissimi και Tezenis. Ο κύκλος εργασιών για το 2014 ανήλθε σε 80.200.000 ευρώ.

Τα Grace Hotels υποστηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Grace Hotels ανακοίνωσε την πρωτοβουλία «Give with Grace», μέσω της οποίας υποστηρίζει τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Παιδικά Χωριά SOS». H πρωτοβουλία αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων που υλοποιεί το Grace Foundation, το φιλανθρωπικό ίδρυμα της αλυσίδας. Ειδικότερα, η αλυσίδα θα προσφέρει 1 δολ. ή το ισοδύναμο ποσό του εθνικού νομίσματος για κάθε διανυκτέρευση τόσο στα ξενοδοχεία της όσο και στα ξενοδοχεία της Αria Hotels, που ελέγχει ο ίδιος όμιλος. Αντίστοιχα, όσοι επισκέπτες επιθυμούν να συνεισφέρουν μπορούν να δωρίσουν το ίδιο ποσό για κάθε νύχτα διαμονής στα ξενοδοχεία Grace Hotels. Παράλληλα, η αλυσίδα έχει ορίσει συγκεκριμένα γεύματα και ποτά από τις πωλήσεις των οποίων μέρος των εσόδων θα διατίθεται για τον συγκεκριμένο σκοπό. Επιπλέον, διαθέτει προς πώληση μία σειρά από χειροποίητα βραχιόλια για τον ίδιο σκοπό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή