Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα ανάπτυξης του ΕΣΦΑ

Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα ανάπτυξης του ΕΣΦΑ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινίσεις σχετικά με το 10ετές πρόγραμμα ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) παρέχει με επιστολή του προς την «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Κ. Ξιφαράς, με αφορμή άρθρο της «Κ», με τίτλο «Μπλόκο από τη ΡΑΕ στην επέκταση της χρήσης LNG στα νησιά», το οποίο δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 2015. Ο κ. Ξιφαράς διευκρινίζει, μεταξύ άλλων, ότι το πρόγραμμα ανάπτυξης, το οποίο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση και κατόπιν έγκρισης της ΡΑΕ καθίσταται υποχρεωτική η εκτέλεσή του από το ΔΕΣΦΑ, περιλαμβάνει έργα που χαρακτηρίζονται από ικανοποιητικό βαθμό ωρίμανσης όσον αφορά την τεχνικοοικονομική εκτίμηση κατασκευής τους και την οικονομική απόδοσή τους, ώστε να μην επιβαρύνονται τα τιμολόγια χρήσης του συστήματος με αδικαιολόγητες δαπάνες.

Τα έργα στα οποία αναφέρεται η «Κ» δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ανάπτυξης του ΕΣΦΑ, σύμφωνα με τον κ. Ξιφαρά, διότι δεν φέρουν τον απαραίτητο βαθμό ωριμότητας. Επειδή, ωστόσο, σημειώνει, αποτελούν στρατηγικούς στόχους του ΔΕΣΦΑ, η εταιρεία μας έχει ήδη ξεκινήσει να εκπονεί τις αναγκαίες μελέτες για τη δημιουργία υποδομής πλήρωσης μικρών πλοίων μεταφοράς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) και μετέχει ως Τεχνικός Συντονιστής σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα (Πρόγραμμα ΤΕΝ-Τ, Διευρωπαϊκά Δίκτυα-Μεταφορές) συγχρηματοδότησης των μελετών για τη δημιουργία υποδομής χρήσης ΥΦΑ ως καυσίμου ναυτιλίας για την περίοδο 2015-2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή