Ανακάμπτουν σταδιακά οι κρατήσεις από τις ξένες αγορές

Ανακάμπτουν σταδιακά οι κρατήσεις από τις ξένες αγορές

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάκαμψη εμφανίζουν οι κρατήσεις στην Ελλάδα για το υπόλοιπο του καλοκαιριού από τις ξένες αγορές, η οποία αποτυπώνεται στα στοιχεία της Travelplanet24.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της εταιρείας, κ. Φίλιππος Μπρίνκμαν, διαπιστώνει ότι οι κρατήσεις των αεροπορικών και των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ανακάμπτουν σταδιακά, ενώ την περασμένη Δεύτερα σημειώθηκε ρεκόρ πωλήσεων με περισσότερες από 800 κρατήσεις στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, σταθερή παραμένει η κίνηση από τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, με το Λονδίνο να έχει τις περισσότερες αναχωρήσεις με προορισμό την Ελλάδα. Τη λίστα των 5 διεθνών αεροδρομίων με τη μεγαλύτερη ροή τουριστών συμπληρώνουν τα αεροδρόμια της Λάρνακας, της Κωνσταντινούπολης, του Παρισιού και της Πράγας. Η μέση τιμή του εισιτηρίου από τους διεθνείς προορισμούς προς την Ελλάδα διαμορφώνεται στα 286 ευρώ. Τα σχετικά στοιχεία αφορούν εισιτήρια που κλείστηκαν την περίοδο από 1 Ιανουαρίου έως 21 Ιουλίου, απ’ όλες τις ιστοσελίδες της εταιρείας, για την ταξιδιωτική περίοδο από 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου. Οι περισσότερες κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, μέσω φορητής συσκευής με προορισμό την Ελλάδα, πραγματοποιούνται κυρίως από τις αγορές της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας. Οι ελληνικοί προορισμοί με τις περισσότερες αφίξεις από διεθνή αεροδρόμια είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, η Μύκονος, η Ρόδος και η Κέρκυρα.

Εξάλλου, η www.trivago.gr δημοσιοποίησε έρευνα για τις αναζητήσεις που έγιναν μέσα από τις πλατφόρμες της ανά αγορά, μεταξύ 1ης Απριλίου και 19ης Ιουλίου, για ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν ή θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 1-31 Αυγούστου. Αναλυτικά, η έρευνα έδειξε ότι το ποσοστό επί του συνόλου της αγοράς των αναζητήσεων για ταξίδια στην Ελλάδα μέσω της trivago από τους Ιταλούς τουρίστες έφθασε σε 47% έναντι 48% το 2014. Αντίστοιχα, από τους Βρετανούς τουρίστες το ποσοστό έφθασε σε ποσοστό 13% έναντι 15% πέρυσι, από τους Γερμανούς σε 11% έναντι 14%, από τους Ισπανούς σε 5% έναντι 6%, από τους Σουηδούς σε 4% έναντι 5%, από τους Γάλλους σε 4%, μένοντας στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, από τους Σέρβους σε 6% έναντι 4%, από τους Αμερικάνους σε 5% έναντι 3% και από τους Ρώσους σε 1%, μένοντας στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Πρωτοεμφανιζόμενες αγορές φέτος είναι η ισραηλινή, με μερίδιο αγοράς 3%, και η τούρκικη με 1%.

Στο μεταξύ, σε έρευνα που δημοσιοποίησε, χθες, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, συγκρίνονται τα διοικητικά στοιχεία των αφίξεων επισκεπτών από το εξωτερικό ανά μέσο το 2014 με τα αντίστοιχα στοιχεία της Ερευνας Συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος. Η έρευνα διαπιστώνει σημαντικές αποκλίσεις σε σχέση με τα στοιχεία των οδικών αφίξεων. Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμά ότι ο αριθμός του εισερχόμενου οδικού τουρισμού στην Ελλάδα το 2014 έφθασε σε 9,1 εκατ. Η Ερευνα Συνόρων ανέβαζε τον αριθμό σε 10,7 εκατ. Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, οι εν λόγω αφίξεις περιλαμβάνουν και αλλοδαπούς μετανάστες στην Ελλάδα, αφού η καταμέτρηση γίνεται βάσει υπηκοότητας και όχι βάσει τόπου κατοικίας. Εκτίμηση του Συνδέσμου είναι ότι οι επιπλέον αφίξεις 1,65 εκατ. αφορούν μετανάστες που επανήλθαν στην Ελλάδα έπειτα από ταξίδι στις χώρες καταγωγής τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή