Σύντομα (24/07/15)

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταχύτητες έως και 375 Mbps στην Ελλάδα από την Cosmote

Αστραπιαίες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων στο δίκτυό της υπόσχεται η Cosmote. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πέτυχε σε εργαστηριακό επίπεδο και θα προσφέρει μέσα στο 2015 σε εμπορικό επίπεδο ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων έως και 375 Mbps (375 εκατομμύρια bit το δευτερόλεπτο). Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η επίτευξη του θεαματικού ρεκόρ ταχύτητας μετάδοσης δεδομένων επιτεύχθηκε μέσω τεχνολογίας δικτύου 4ης γενιάς (4G+), και με την αξιοποίηση των νέων συχνοτήτων που απέκτησε η εταιρεία από την τελευταία δημοπρασία της ΕΕΤΤ (Νοέμβριος 2014). Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, αξιοποιήθηκε τεχνολογία LTE Advanced – 3xCarrier Aggregation (3CA). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Cosmote, οι νέες ταχύτητες θα είναι διαθέσιμες σε επιλεγμένες περιοχές μέσα στο 2015. Οι ταχύτητες αυτές θα αναβαθμίσουν εντυπωσιακά την εμπειρία που απολαμβάνουν οι πελάτες της, καθώς μέχρι σήμερα τα δίκτυα 4G+ προσφέρουν ταχύτητες της τάξης των 40 έως 50 Mbps.

Δυναμική είσοδος της Goldcar στην ελληνική αγορά

Την είσοδό της στην ελληνική αγορά ανακοίνωσε η ισπανική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Goldcar, επισημαίνοντας ότι το 2016 σχεδιάζει στη χώρα μας επενδύσεις ύψους 19 εκατ. ευρώ. H εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα από τη Ρόδο, με στόλο 880 νέων οχημάτων. Στο επενδυτικό της πλάνο είναι η άμεση λειτουργία ακόμη τριών γραφείων σε Χανιά, Ηράκλειο και Αθήνα, όπου θα απασχολούνται συνολικά 40 εργαζόμενοι. Η Goldcar, πέραν της Ισπανίας και της Ελλάδας, διαθέτει παρουσία στην Πορτογαλία, στο Μαρόκο, στη Μάλτα, στην Ανδόρα, στη Γαλλία και στην Ιταλία, όπου άνοιξε νέα γραφεία στις πόλεις Βενετία, Ολμπια, Μιλάνο και πρόσφατα στο Παλέρμο. Η συνολική επένδυση της επέκτασης της εταιρείας σε νέες αγορές της Ευρώπης θα ανέλθει σε 31 εκατ. ευρώ. Με έδρα το Αλικάντε της Ισπανίας, η Goldcar κατατάσσεται πρώτη στην ισπανική αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων, διαθέτοντας μερίδιο αγοράς 20%. Ο συνολικός στόλος που διαχειρίζεται ανέρχεται σε 42.000 οχήματα και διαθέτει δίκτυο 65 γραφείων σε σημεία εντός ή εκτός επιλεγμένων αεροδρομίων, απασχολώντας περισσότερα από 800 άτομα.

Πρωτοβουλία για την προώθηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες και άλλα νησιά του Αιγαίου θα αναλάβει η διοίκηση του ΟΛΘ, ενώ παράλληλα θα συνεχιστούν οι επαφές με τις εταιρείες και τους φορείς που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη δημιουργία θαλάσσιας γραμμής με τη Σμύρνη. Εμφαση δίνεται και στην ενίσχυση της κρουαζιέρας, εν όψει ιδίως του κλεισίματος των «πακέτων» για το 2016 το αργότερο μέχρι τον φετινό Νοέμβριο, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης άδειας υδατοδρομίου τεσσάρων θέσεων, με σκοπό αυτά να είναι διαθέσιμα κατά την επόμενη θερινή περίοδο. Τα παραπάνω γνωστοποιήθηκαν στη διάρκεια της πρώτης συνάντησης των δύο ομάδων εργασίας του Συμβουλίου Φορέων Λιμένος Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της διοίκησης και στελεχών του ΟΛΘ.

Απορροφά τον φόρο η Εθνική Ασφαλιστική

Κανένας ασφαλισμένος της Εθνικής Ασφαλιστικής με ασφαλιστήρια Κλάδου Αυτοκινήτου και με ασφαλιστήρια κατοικίας Κλάδου Περιουσίας (τυποποιημένα πακέτα ασφάλισης) δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί από την αύξηση φόρου που προκύπτει με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο, και η οποία υπολογίζεται ότι προκαλεί αύξηση των ασφαλίστρων έως και πέντε ποσοστιαίες μονάδες. Κι αυτό διότι, όπως ανακοίνωσε χθες η Εθνική Ασφαλιστική, θα απορροφήσει εξολοκλήρου την αύξηση που προκύπτει από τις πρόσφατες αλλαγές. Η αύξηση αυτή υπολογίζεται σε 7 εκατ. ευρώ ετησίως και αφορά 600.000 ασφαλισμένους της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Νέο Δ.Σ. στον Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγη στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (Greek eCommerce Association). Στο νέο Δ.Σ. του συνδέσμου συμμετέχουν, με βάση των αριθμό ψήφων που έλαβαν, οι Φώτης Αντωνόπουλος (MyShoe.gr), Κατερίνα Φραϊδάκη (ELTRUN), Θανάσης Πετμεζάς (CosmoONE), Νίκος Βαρβαδούκας (Public), Δημήτρης Θεοφάνους (you.gr), Κορίνα Παλαμίδη (Media Markt) και Σωτήρης Παπαντωνόπουλος (Insurancemarket). Επίσης, ως αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. εξελέγησαν οι Αλέξανδρος Ερμάν (Snatch), Αριστοτέλης Παπαθανασίου (Daniel Pap), Δημήτρης Τραυλός (Intersport). Η ετήσια Γ.Σ. του συνδέσμου GR.EC.A. πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου 2015 και στη διάρκειά της παρουσιάστηκαν ο απολογισμός ενεργειών του απερχόμενου Δ.Σ., ο οικονομικός απολογισμός και ο προϋπολογισμός του 2015, καθώς και το σχέδιο δράσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή