Σύντομα (29/07/15)

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιδοτούμενα σεμινάρια από Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών

Μέχρι τις 24 Αυγούστου θα πρέπει να αποσταλούν τα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στα επιδοτούμενα σεμινάρια που θα υλοποιήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-25 άτομα και έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά (ΛΑΕΚ 0,24%). Θα έχουν διάρκεια 32 ώρες και θα πραγματοποιούνται σε ώρες εκτός λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων (Δευτέρα-Τετάρτη από 5 μ.μ. έως 8.30 μ.μ.). Η ωριαία αποζημίωση σίτισης – μετακίνησης ανέρχεται στο ποσό των 5 ευρώ. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα ακόλουθα: υπεύθυνη δήλωση της επιχείρησης, αίτηση υποψηφίου εκπαιδευόμενου, φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, νόμιμο παραστατικό της αρμόδιας ΔΟΥ για επιβεβαίωση ΑΦΜ, εκτύπωση της θεωρήσεων του βιβλιαρίου ΙΚΑ για το 2015, ΑΜΚΑ, αντίγραφο λογαριασμού τραπέζης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 210-32.27.244 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΕΣΑ www.esathena.gr

Επιστροφή των Αζέρων για ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

Συνάντηση με τους Αζέρους της Socar θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, προκειμένου, όπως ο ίδιος τόνισε σε άτυπη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, να εξεταστεί η πορεία της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη είχε προτείνει, τόσο στους Αζέρους όσο και στην Ε.Ε., περιορισμό του ποσοστού εξαγοράς από τη Socar στο 49% έναντι του 66%, που προβλέπει η συμφωνία, προκειμένου να παραμείνει ο έλεγχος του συστήματος φυσικού αερίου στο ελληνικό Δημόσιο. Η συμφωνία, που υπεγράφη προ διετίας, βρίσκεται εν αναμονή της τελικής έγκρισης της Κομισιόν, η οποία πραγματοποιεί έρευνα σε βάθος για πιθανές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό από την είσοδο της Socar στο ελληνικό σύστημα φυσικού αερίου. Η νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, πάντως, για περιορισμό του ποσοστού συμμετοχής της Socar διευκολύνει την ολοκλήρωση της συμφωνίας, καθώς αίρει τις επιφυλάξεις της Κομισιόν για τις επιπτώσεις στον ανταγωνισμό. Ωστόσο, η υλοποίησή της θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα γίνει αποδεκτή από την αζέρικη πλευρά, η οποία στο παρελθόν είχε απορρίψει πρόταση της Ε.Ε. για μεταβίβαση ποσοστού 17% σε ευρωπαϊκή εταιρεία, ώστε να εγκρίνει την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς του ΔΕΣΦΑ.

Μια ακόμα δυνατότητα στις επιχειρήσεις για να μπορούν να δέχονται πληρωμές με κάρτες προσφέρει η Cardlink. Με τη νέα διαδικασία η Cardlink, πάροχος του δικτύου τερματικών POS για πραγματοποίηση συναλλαγών με κάρτες στην Ελλάδα, δίνει τη δυνατότητα προμήθειας POS τερματικού για επιχειρήσεις, χωρίς να προαπαιτείται επίσκεψη σε κατάστημα τράπεζας, αρκεί η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να διατηρεί λογαριασμό σε μία από τις συνεργαζόμενες τράπεζες. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα τερματικά POS4all απευθύνονται σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να μειώσουν τυχόν απώλειες τζίρου ιδιαίτερα την εποχή αυτή που υπάρχουν περιορισμοί στη διακίνηση μετρητών και, ταυτόχρονα, να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που παρέχουν στους πελάτες τους.

Οι μαρίνες στην έκθεση της Στοκχόλμης

Για πρώτη φορά οι βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες μαρίνες της Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιαστούν μέσω της 3ης έκθεσης Grekland Panorama Med Cypern, η οποία πραγματοποιείται από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2016 στη Στοκχόλμη. Οι εκπρόσωποι των μαρινών απευθυνόμενοι σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές για τον θαλάσσιο τουρισμό θα ενημερώσουν τους επισκέπτες για τις περιβαλλοντικές πρακτικές και τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η παράδοση των Σουηδών στην ιστιοπλοΐα και η αγάπη τους για τη θάλασσα συνθέτουν το προφίλ ενός δυνητικού επισκέπτη για τη χώρα μας.

Στην ανδρική ένδυση επεκτείνεται η Stradivarius

Στην ανδρική ένδυση για νέους της πόλης, ηλικίας 20 έως 30 ετών, σχεδιάζει να επεκταθεί η Stradivarius, αλυσίδα του γνωστού ισπανικού ομίλου Inditex. Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την οργάνωση της ομάδας που θα αναλάβει τον σχεδιασμό και την προώθηση της νέας σειράς, η οποία προβλέπεται να λανσαριστεί το 2017. Το 2014, η Stradivarius έκλεισε με πωλήσεις άνω του 1,1 δισ. ευρώ και ένα ισχυρό δίκτυο 910 καταστημάτων σε 60 χώρες. Στην Ελλάδα με βάση τα στοιχεία έως 30 Απριλίου 2015 λειτουργούσαν 18 καταστήματα υπό το σήμα Stradivarius. Συνολικά ο όμιλος Inditex δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με 158 καταστήματα, εκ των οποίων τα 46 είναι Zara, τα 24 Pull & Bear, τα 29 Bershka, τα 18 Stradivarius, άλλα 18 επίσης είναι Oysho, 13 Massimo Dutti και 10 Zara Home. Τα καταστήματα με το σήμα Uterque έχουν κλείσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή