Οι δράσεις του ΕΟΤ για προσέλκυση Κινέζων τουριστών

Οι δράσεις του ΕΟΤ για προσέλκυση Κινέζων τουριστών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δράσεις για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης από την ανερχόμενη για την Ελλάδα αγορά της Κίνας ανέλαβε ο ΕΟΤ. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, οι αφίξεις των Κινέζων τουριστών για το α΄ τρίμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 63,4% διατηρώντας τη δυναμική του 2014, οπότε ο αριθμός των αφίξεων αυξήθηκε κατά 67,6% φθάνοντας σε 47.482. Το γραφείο του ΕΟΤ στην Κίνα διοργάνωσε δημοσιογραφική αποστολή του κινεζικού τηλεοπτικού δικτύου CCTV-6 στην Κρήτη για την πραγματοποίηση ντοκιμαντέρ με θέμα τον Μινωικό πολιτισμό. Τα τέσσερα ημίωρα επεισόδια θα προβληθούν στην Κίνα δορυφορικά και μέσω Διαδικτύου και έκδοσης DVD στο πλαίσιο της σειράς Παγκόσμιας Ιστορίας, που επιμελείται η κινεζική τηλεόραση με τη στήριξη της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Κίνας.

Το CCTV-6, στο πλαίσιο μιας ιστορικής τριλογίας για την Ελλάδα, εξέφρασε την επιθυμία να πραγματοποιηθεί ανάλογη προβολή με θέματα τον Μυκηναϊκό και Κυκλαδικό πολιτισμό. Επιπλέον, το γραφείο του ΕΟΤ διοργάνωσε δημοσιογραφική αποστολή της China Daily στη Βόρεια Ελλάδα στο πλαίσιο μιας σειράς ρεπορτάζ που πραγματοποιεί η εφημερίδα για τους σύγχρονους Δρόμους του Μεταξιού που συνδέουν την Κίνα και την Ευρώπη. Το γραφείο ολοκλήρωσε και το πρώτο στάδιο συνεργασίας με τις κινεζικές πλατφόρμες Ctrip και Baidu Travel. To Ctrip είναι η μεγαλύτερη online πλατφόρμα παροχής τουριστικών προϊόντων στην Κίνα με περισσότερα από 250 εκατ. μέλη, ενώ το Baidu Travel ελέγχεται από τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης κρατήσεων της Ασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή