Αφίξεις πολλών… αστέρων σε Σύνταγμα και πλατεία Ομονοίας

Αφίξεις πολλών… αστέρων σε Σύνταγμα και πλατεία Ομονοίας

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νέες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες θα λειτουργήσουν στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος και στην πλατεία Ομόνοιας, αντίστοιχα, εντός του 2016.

Η πρώτη μονάδα θα λειτουργήσει σε κτιριακό συγκρότημα που στεγαζόταν παλαιότερα το υπουργείο Παιδείας επί της οδού Μητροπόλεως. Το εν λόγω συγκρότημα εκμισθώθηκε, έπειτα από τη διενέργεια διαγωνισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος για 35 χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης για επιπλέον 15 χρόνια, από την εταιρεία Aγία Δύναμις Α.Ε. Σε αυτήν συμμετέχουν εταιρείες που εκμεταλλεύονται ξενοδοχεία του Ομίλου Ηλέκτρα και η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το ξενοδοχείο Athens Gate. Πρόεδρος στην εταιρεία Aγία Δύναμις Α.Ε. είναι ο Γεράσιμος Φωκάς και διευθύνων σύμβουλος ο Γιάννης Ρέτσος. Στόχος της εταιρείας είναι το ξενοδοχείο, που ξεκίνησε αυτές τις ημέρες η διαμόρφωσή του, να διατηρήσει το αρχιτεκτονικό του ύφος. Η επένδυση αναμένεται να φθάσει έως 15 εκατ. ευρώ. Η δυναμικότητα του ξενοδοχείου 5 αστέρων θα φθάσει σε 220 δωμάτια ενώ μεταξύ άλλων θα διαθέτει πισίνα, εστιατόριο, κέντρο ευεξίας και συνεδριακό χώρο. Με τη λειτουργία του νέου ξενοδοχείου την άνοιξη του 2016 ο Ομιλος Ηλέκτρα -διαθέτοντας άλλες 2 μονάδες- θα φθάσει σε δυναμικότητα τα 500 δωμάτια στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος. Επιπλέον, στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου βρίσκονται από ένα ξενοδοχείο σε Θεσσαλονίκη και Ρόδο και το 50% ξενοδοχείου στην Κρήτη.

Το δεύτερο μεγάλο ξενοδοχείο δυναμικότητας περίπου 120 δωματίων στο κέντρο της Αθήνας, επί της πλατείας Ομόνοιας, προγραμματίζεται να λειτουργήσει από την εταιρεία Mage Hotels and Resorts. Το κτίριο, ιδιοκτησίας του Γηροκομείου Αθηνών που στεγαζόταν παλαιότερα το ξενοδοχείο Fashion House Hotel, εκμισθώθηκε για 40 χρόνια και στόχος σύμφωνα με τον τελευταίο προγραμματισμό της εκμισθώτριας είναι να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο 4 αστέρων μέσα στο 2016.

Εξάλλου, νέα δεδομένα θα δημιουργήσει στον επενδυτικό τουριστικό χάρτη της Αθήνας και το ενδεχόμενο θετικής κατάληξης του διαγωνισμού πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας, του ΤΑΙΠΕΔ και του πλειοδότη στον διαγωνισμό Ομίλου της Jermyn Street οριοθετούνται μέσα στον Σεπτέμβριο. Στόχος είναι, εφόσον επιτευχθεί συμφωνία, η διατήρηση του τιμήματος πώλησης στα 400 εκατ. ευρώ με ταυτόχρονη εκχώρηση της δυνατότητας προς τον πλειοδότη δημιουργίας μικρού αριθμού τουριστικών επαύλεων. Σε οικονομικό επίπεδο, για το 6μηνο η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση κατά περίπου μισό εκατ. στα καθαρά της αποτελέσματα σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, ενώ η πτώση του τζίρου θα κινηθεί στα φυσιολογικά επίπεδα της ανά 2 ετών μείωσης λόγω της μη διεξαγωγής της έκθεσης των Ποσειδωνίων. Τα αποτελέσματα αυτά διαμορφώθηκαν ενώ επί 6 μήνες πέρυσι τα συστήματα πωλήσεων του Αστέρα ήταν κλειστά για κρατήσεις τη φετινή σεζόν, λόγω της εκτίμησης ότι θα ολοκληρωθεί η συμφωνία πώλησης του συγκροτήματος. Πάντως, τόσο οι τιμές των δωματίων όσο και το μέσο έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο έχουν διατηρηθεί σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι. Σημαντική είναι η αύξηση των κρατήσεων από τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή ενώ η Αstir Beach για τον Ιούλιο δέχθηκε πάνω από 33.000 άτομα.

Διαγωνισμός για το πρώην Athens Lycabettus

Αλλη μία μικρή ξενοδοχειακή μονάδα αναμένεται να επαναλειτουργήσει στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Βαλαωρίτου, σε κτίριο που στεγαζόταν μέχρι τον περασμένο Ιούνιο -οπότε και έκλεισε- το ξενοδοχείο Athens Lycabettus.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών -ιδιοκτήτρια του κτιρίου- έχει κινήσει εκ νέου τις διαδικασίες εκμίσθωσης του επταώροφου συγκροτήματος για χρήση ξενοδοχειακής μονάδας. Ο σχετικός διαγωνισμός επρόκειτο να διενεργηθεί τη προηγούμενη Τετάρτη, όμως η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ανέβαλε τη σχετική διαδικασία για τεχνικούς λόγους. Παράλληλα, ανακοίνωσε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι θα ορίσει νέα ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού. Το κτιριακό συγκρότημα έχει συνολική επιφάνεια 1.493 τ.μ. και δύναται να ανακαινισθεί έπειτα από συναίνεση της εκμισθώτριας εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή