Νέα ξενοδοχειακή επένδυση από την «Υφαντής»

Νέα ξενοδοχειακή επένδυση από την «Υφαντής»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mία νέα ξενοδοχειακή επένδυση σχεδιάζει σε ιδιόκτητο ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας ο όμιλος Αλλαντικών Υφαντή. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η επένδυση προγραμματίζεται να υλοποιηθεί σε διατηρητέο κτίριο που λειτουργούσε το ιστορικό ξενοδοχείο Πίνδαρος στη διασταύρωση των οδών Σοφοκλέους και Αθηνάς.

Το σχέδιο δρομολογείται από την ιδιοκτήτρια εταιρεία της ξενοδοχειακής μονάδας Fresh Ηotel «Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Αθηναϊκές Διακοπές (Athens Holidays) A.E.» η οποία ελέγχεται από τον όμιλο Υφαντή. Το 4 αστέρων Fresh Hotel, πρώτο ξενοδοχειακό εγχείρημα του ομίλου Υφαντή στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται δίπλα στο Πίνδαρος επί της οδού Σοφοκλέους. Με δυναμικότητα 133 δωματίων λειτούργησε το 2004 έπειτα από την πλήρη ανακατασκευή του κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν, παλαιότερα, το ξενοδοχείο Athens Center.

Η εταιρεία στο πλαίσιο των διαδικασιών που έχει κινήσει για την υλοποίηση της επένδυσης εξασφάλισε από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων του υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού την έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης του έργου. Η μελέτη προβλέπει για το διατηρητέο κτίριο με χρήση ξενοδοχείου 4 αστέρων την αποκατάσταση, ενίσχυση, προσθήκη παταριού και προσθήκη καθ’ ύψος 3 ορόφων (Γ΄-Δ΄-Ε΄). Η Υπηρεσία έκρινε ότι «οι προτεινόμενες επεμβάσεις συμβάλλουν στην αναβάθμιση της εικόνας της πόλης στο ευαίσθητο ιστορικό κέντρο της και ως εκ τούτου στην ανάδειξη των μνημείων και αξιόλογων κτιρίων που χωροθετούνται εκεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή