ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Costa Cruises αλλάζει ρότα προς Ελλάδα, Ισπανία και Μάλτα

i-costa-cruises-allazei-rota-pros-ellada-ispania-kai-malta-2097899

Σε λιμάνια της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Μάλτας «στέλνει» τρία κρουαζιερόπλοιά της η ιταλική εταιρεία Costa Cruises για το υπόλοιπο του 2015, ακυρώνοντας τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους στην Τουρκία.

O γερμανικός εκδοτικός Οργανισμός Fvw αναφέρει ότι η απόφαση αυτή ενδέχεται να σχετίζεται με τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία και τη συνεχιζόμενη στρατιωτική σύγκρουση στα σύνορα με τη Συρία, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η ιταλική εταιρεία δεν αναφέρει τους λόγους της ακύρωσης των δρομολογίων των κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης. Τα κρουαζιερόπλοια τα οποία «έκοψαν» τα δρομολόγιά τους στην Τουρκία είναι τα Costa neoClassica, Costa Pacifica και Costa Deliziosa. Την Ελλάδα θα επισκεφθεί το κρουαζιερόπλοιο Costa neoClassica. Εκτός από την ιταλική εταιρεία σε ακυρώσεις δρομολογίων στην Τουρκία προέβη και η εταιρεία κρουαζιέρας Aida Cruises που έχει έδρα στη Γερμανία.

Είναι η δεύτερη φορά, φέτος, που η χώρα μας ενισχύεται με πρόσθετα δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν άλλοι προορισμοί. Το πρώτο κύμα επιπλέον δρομολογίων προέκυψε για ελληνικά λιμάνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τυνησία. Οι τελευταίες εξελίξεις λειτούργησαν ενισχυτικά στις προσπάθειες διοικήσεων ελληνικών λιμανιών για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και στον χώρο της κρουαζιέρας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του λιμανιού του Ηρακλείου όπου η κρουαζιέρα αναδεικνύεται ως ο μοναδικός κλάδος της τουριστικής οικονομίας της Κρήτης στον οποίο έχει επιτευχθεί ο 12μηνος τουρισμός με προγραμματισμένες αφίξεις μεγάλων κρουαζιερόπλοιων πέραν της αιχμής της σεζόν και τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Πάντως, τα οφέλη για τον πρόσθετο αριθμό κρουαζιερόπλοιων στη χώρα προκύπτουν χάρις στις μεμονωμένες προσπάθειες των διοικήσεων των λιμανιών, καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα η κυβερνητική δέσμευση για συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Κρουαζιέρας.