Συνέχεια του πτωτικού σερί με οριακές απώλειες στο Χ.Α.

Συνέχεια του πτωτικού σερί με οριακές απώλειες στο Χ.Α.

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς συνεδρίαση με θετικό πρόσημο από τη διενέργεια των εθνικών εκλογών παραμένει το Χρηματιστήριο, ενδεικτικό της περιδίνησης στην οποία έχει περιέλθει η αγορά μετοχών από τη βύθιση του τραπεζικού κλάδου, καθώς καθημερινά αυξάνονται τα εκτιμώμενα κεφάλαια που θα απαιτηθούν για τις αυξήσεις κεφαλαίου το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες με οριακές απώλειες 0,11% και διολίσθησε στις 667,82 μονάδες. Στις 4 πρώτες συνεδριάσεις αυτής της πρώτης μετεκλογικής εβδομάδας, η πτώση του Γενικού Δείκτη φτάνει το 4,27%. Ο τραπεζικός κλάδος κατέγραψε πτώση 2,1%, με αποτέλεσμα στις τέσσερις συνεδριάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί οι συνολικές απώλειες να προσεγγίζουν το 27%. Η Eurobank συνεχίζει να βρίσκεται καθημερινά σε νέα ιστορικά χαμηλά, κλείνοντας την Πέμπτη σε 0,029 ευρώ, με απώλειες 6,45%. Η Εθνική Τράπεζα έχασε 0,40%, η Alpha Bank υπέστη απώλειες 2,36% και η Τράπεζα Πειραιώς κατέγραψε πτώση 3,26%. Σε υποτονικά επίπεδα παρέμεινε ο όγκος συναλλαγών και ανήλθε στα 23,871 εκατ. ευρώ.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων το spread (διαφορά απόδοσης μεταξύ 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο) ενισχύθηκε κατά 12 μονάδες βάσης και έφθασε τις 757 μονάδες βάσης έναντι 749 μονάδων βάσης στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Η ελληνική δεκαετία παρουσίασε αύξηση της απόδοσης κατά 5 μονάδες βάσης σε σχέση με την Τετάρτη και ανήλθε στο 8,15%, ενώ η τιμή του συγκεκριμένου ομολόγου διαμορφώθηκε στα 70,15 λεπτά του ευρώ. Αύξηση 20 μονάδων βάσης κατέγραψε και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου και ανήλθε στο 9,10%, με την τιμή στα 87,20 λεπτά του ευρώ. Η απόδοση της ελληνικής 3ετίας διαμορφώθηκε στο 10,90% από 10,40% την Τετάρτη, με την τιμή να ανέρχεται στα 88,20 λεπτά από 88,70 λεπτά την Τετάρτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή