ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H «Δωδώνη» επεκτείνεται στην Κύπρο

h-dodoni-epekteinetai-stin-kypro-2103764

Παραγωγική δραστηριότητα και εκτός Ελλάδος αποκτά η «Δωδώνη». Η γνωστή γαλακτοβιομηχανία ανακοίνωσε χθες την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας στην Κύπρο και, το κυριότερο, τη δημιουργία εργοστασίου εκεί για την παραγωγή χαλουμιού και αναρής. Πρόκειται για επένδυση που ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ και ενισχύει ακόμη περισσότερο τη θέση της «Δωδώνης» στη διεθνή αγορά.

Το εργοστάσιο το οποίο βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή Υψωνα στη Λεμεσό αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2016. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εξαγωγή του μεγαλύτερου μέρους των προϊόντων που θα παράγονται από την «Dodoni Dairy Products (Cyprus) Ltd» (όπως ονομάζεται η θυγατρική στην Κύπρο), μέσω του δικτύου συνεργατών που διαθέτει ήδη σε 35 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, το εργοστάσιο στην Κύπρο αναμένεται να επεξεργαστεί περισσότερους από 20.000 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος, ενώ ο συνολικός αριθμός των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν θα ξεπεράσει τις 60. Η διοίκηση της «Δωδώνης» φιλοδοξεί, εξάλλου, ότι με αυτή την κίνηση θα ενισχύσει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η κυπριακή κυβέρνηση για την αναγνώριση και κατοχύρωση του χαλουμιού ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Τη διανομή του χαλουμιού «Δωδώνη» στην κυπριακή αγορά θα αναλάβει η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής καταναλωτικών προϊόντων στην Κύπρο, η CTC – Argosy, η οποία διανέμει ήδη τον τελευταίο χρόνο τη φέτα και γραβιέρα της εταιρείας στην κυπριακή αγορά, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει και τη διανομή της ολοκληρωμένης σειράς των γιαουρτιών «Δωδώνη».

Το 2014 ο κύκλος εργασιών της «Δωδώνης» ανήλθε σε 92,64 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 11,53% σε σύγκριση με το 2013. Τα καθαρά αποτελέσματα της εταιρείας ήταν κέρδη ύψους 1,76 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών μόλις 166.912 ευρώ το 2013.