Κέρδη 10 εκατ. για τον όμιλο Viohalco το α΄ εξάμηνο

Κέρδη 10 εκατ. για τον όμιλο Viohalco το α΄ εξάμηνο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κερδοφορία επέστρεψε ο όμιλος Viohalco το φετινό α΄ εξάμηνο του 2015, παρουσιάζοντας ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ύψους 10 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας 50 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο 2014. Οι λόγοι που επέτρεψαν στον ελληνικό όμιλο, που εδρεύει πλέον στις Βρυξέλλες, να ανακάμψει είναι η πτώση του ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου και της αγγλικής στερλίνας, γεγονός που οδήγησε σε αυξημένη διεθνή ζήτηση, και από τα υψηλότερα περιθώρια λόγω του βελτιωμένου προϊοντικού μείγματος, των υψηλότερων τιμών κατεργασίας και των χαμηλότερων τιμών πετρελαίου.

Οι τρεις μεγαλύτεροι επιχειρησιακοί κλάδοι του ομίλου Viohalco, Αλουμίνιο, Χαλκός-Καλώδια και Χάλυβας-Σωλήνες Χάλυβα, παρουσίασαν καλύτερα αποτελέσματα στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου 2015 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το πρώτο εξάμηνο 2015 διαμορφώθηκε σε 1,721 δισ. ευρώ, αυξημένος κατά 18%, έναντι 1,455 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο της χρήσης 2014. Η αύξηση στον κύκλο εργασιών οφείλεται κυρίως στους ενισχυμένους όγκους πωλήσεων σε όλους τους κλάδους, και κυρίως στους κλάδους Χαλκού και Καλωδίων (αύξηση 9% σε σχέση με το εξάμηνο 2014) και Χάλυβα και Σωλήνων Χάλυβα (αύξηση 13% σε σχέση με το εξάμηνο 2014). Η ισχυρή ζήτηση από τις ευρωπαϊκές αγορές, το βελτιωμένο προϊοντικό μείγμα, οι υψηλότερες τιμές πώλησης και κατεργασίας και οι ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες στις τιμές των μετάλλων επηρέασαν επίσης θετικά τα έσοδα κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της χρήσης 2015. Το μεικτό κέρδος ενισχύθηκε κατά 85% και διαμορφώθηκε στα 183 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2015 από 99 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Σημαντική άνοδος κατεγράφη και στα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 142%, που ανήλθαν στα 121 εκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή