Αύξηση διανυκτερεύσεων κατά 7,6% στη Θεσσαλονίκη

Αύξηση διανυκτερεύσεων κατά 7,6% στη Θεσσαλονίκη

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτίωση παρουσίασαν τα αποτελέσματα των ξενοδοχείων στη Θεσσαλονίκη για τη φετινή περίοδο, αν και τα έσοδα παραμένουν ακόμη στα χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα έσοδα των μονάδων σε άλλες δέκα αντίστοιχου μεγέθους ευρωπαϊκές πόλεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε, χθες, η Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων για το οκτάμηνο στις μονάδες της συμπρωτεύουσας αυξήθηκε κατά 7,6%, φθάνοντας σε 1,4 εκατ. έναντι 1,3 εκατ. το ίδιο διάστημα πέρυσι. Οπως σημειώνει η Ενωση, ο τουρισμός στη Θεσσαλονίκη κατάφερε να αντέξει, όμως θα μπορούσε να πάει ακόμη καλύτερα αν δεν υπήρχαν η αβεβαιότητα, οι κάλπες, οι ασφυκτικές πιέσεις στην οικονομία και τα capital controls. Σύμφωνα με έρευνα της Gbr Consulting, τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης για το οκτάμηνο κατέλαβαν την τελευταία θέση τόσο στην πληρότητα όσο και στη μέση τιμή δωματίου σε σύγκριση με τα αντίστοιχα μεγέθη των 10 πόλεων στην Ευρώπη που διερευνά η εταιρεία.

Οι Ελληνες «τερμάτισαν» για άλλη μία φορά πρώτοι, με 690.925 διανυκτερεύσεις, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 6,1%, και ακολούθησαν οι Κύπριοι με 83.823 διανυκτερεύσεις και διψήφιο ποσοστό αύξησης, που έφθασε στο 18,5%. Οι Τούρκοι διατηρήθηκαν στη δεύτερη θέση των ξένων αγορών με μικρή αύξηση (4,1%, 52.752 διανυκτερεύσεις). Μεγάλη πτώση της τάξης του 27,3% κατέγραψαν οι αφίξεις από τη Ρωσία, φθάνοντας σε 36.037.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή