Σύντομα (09/10/15)

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινό μέτωπο πέντε χωρών για τις θέσεις στον τουρισμό

Οι τουριστικοί Σύνδεσμοι της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Κύπρου δημιουργούν κοινό μέτωπο για την προώθηση των θέσεών τους στα ευρωπαϊκά όργανα. Λεπτομέρειες της σχετικής πρωτοβουλίας θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο του συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στις 19 και 20 Οκτωβρίου. Σύμφωνα, πάντως, με όσα αποκάλυψε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ Αλέξανδρος Λαμνίδης, ορισμένες από τις κοινές θέσεις που θα προωθήσουν στις Βρυξέλλες οι τουριστικοί Σύνδεσμοι των 5 χωρών θα αφορούν στην απλοποίηση των διαδικασιών για την έκδοση βίζας, στην αντιμετώπιση της παραοικονομίας στον χώρο του τουρισμό και στην ευθυγράμμιση των φορολογικών βαρών των τουριστικών επιχειρήσεων στις νότιες χώρες της Ευρώπης. Στόχος των Συνδέσμων είναι η ενίσχυση της τουριστικής ανταγωνιστικότητας των 5 χωρών έναντι άλλων προορισμών εκτός Ε.Ε.

Αύριο 2ήμερο συνέδριο για ευημερία και λιτότητα

Το Ελληνικό Φόρουμ Δημόσιας Πολιτικής διοργανώνει το 4ο ετήσιο συνέδριό του στις 9-10 Οκτωβρίου 2015 στο Kiani Beach Resort στις Καλύβες Χανίων, με τίτλο «Από την ευημερία στη λιτότητα – Από τη λιτότητα στην ευημερία;». Η συνάντηση αυτή αποσκοπεί στη συνέχιση του διαλόγου που ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια με τη συμμετοχή διακεκριμένων κοινωνικών επιστημόνων, πολιτικών, τεχνοκρατών, εκπροσώπων των ευρωπαϊκών και διεθνών θεσμών και ανθρώπων της αγοράς. Ο σκοπός του φετινού φόρουμ είναι ο απολογισμός των σωρευτικών επιπτώσεων της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους στο επίπεδο των ιδεών, των θεσμών και της κοινωνίας. Θα γίνει συζήτηση για την οικονομική λογική και τα πολιτικά όρια της λιτότητας, καθώς και για θέματα που σχετίζονται με τους μηχανισμούς χρηματοπιστωτικής και πολιτικής μετάδοσης της κρίσης. Πρόθεση είναι να διεξαχθεί διεπιστημονική συζήτηση σε ευρωπαϊκή συγκριτική βάση, λαμβάνοντας υπόψη τις επίμονες προκλήσεις της ευρωπαϊκής ενοποίησης και τις αντικρουόμενες διακυβερνητικές σχέσεις μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Την προσοχή του καταναλωτικού κοινού για τα προϊόντα Apple iPhone εφιστά η Info-Quest Technologies. H εταιρεία, πιστοποιημένη από το 2009 ως Apple Authorised Service Partner, γνωστοποίησε χθες ότι δεν υποστηρίζει τεχνικά τα προϊόντα Apple iPhone, τα οποία δεν φέρουν την κατασκευαστική εγγύηση της αμερικανικής εταιρείας. Επίσης, εφιστά την προσοχή του καταναλωτικού κοινού σχετικά με προϊόντα που φέρουν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά των προϊόντων Apple, χωρίς ωστόσο να συνοδεύονται από την κατασκευαστική εγγύηση της εταιρείας. Στόχος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Info-Quest, είναι η παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού ως προς την αυθεντικότητα και την προέλευση του προϊόντος και των συστατικών του.

Κίνητρα για τα παλιά ξενοδοχεία

Κίνητρα, μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου, πρόκειται να επεξεργαστεί το υπ. Τουρισμού, προκειμένου να «αποσυρθούν» ή να εκσυγχρονιστούν παλιές ξενοδοχειακές μονάδες και να δημιουργηθούν νέα ξενοδοχειακά ακίνητα. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε χθεσινή ομιλία της σε συνέδριο για την αγορά ακινήτων, η αναπλ. υπ. Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά. Παράλληλα, τόνισε ότι μεγάλες εκτάσεις και ξενοδοχειακά ακίνητα μεγάλης ηλικίας είναι σήμερα διαθέσιμα για επενδύσεις από ξένους και ιδιώτες επενδυτές. Απώτερος στόχος είναι η απελευθέρωση τουριστικών επενδύσεων και δη σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, συνολικής αξίας της τάξεως των 5 δισ.

Η Παπαστράτος κοντά σε άστεγες μονογονεϊκές οικογένειες

Η Παπαστράτος στηρίζει τις άστεγες μονογονεϊκές οικογένειες των οποίων η καθημερινότητα έχει επιδεινωθεί δραματικά από την κρίση. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η Παπαστράτος ανέλαβε πλήρως για το 2ο εξάμηνο του 2015 το κόστος λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας που λειτουργεί η ΜΚΟ «PRAKSIS» στο κέντρο της Αθήνας, όσον αφορά συγκεκριμένες υπηρεσίες στοχευμένες να υποστηρίξουν την ιδιαίτερα ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα των άστεγων μονογονεϊκών οικογενειών. Υπολογίζεται ότι περισσότερες από 80 άστεγες μητέρες και τα 120 παιδιά τους θα επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη δράση. Eιδικότερα, οι μητέρες και τα παιδιά τους έχουν τη δυνατότητα χρήσης λουτρού και πλυντηρίων, πρόσβαση σε καθαρό ρουχισμό, ανάπαυση και γεύμα (ρόφημα και δεκατιανό), καθώς και την ευκαιρία να κάνουν χρήση του διαδικτύου και του χώρου παιχνιδιού του Κέντρου Ημέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή