Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αεροπορία Αιγαίου

Εμπορευσιμότητα

Σε αξιοπρεπή επίπεδα παρέμεινε η εμπορευσιμότητα της μετοχής της Αεροπορίας Αιγαίου την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Ειδικότερα περισσότερες από 150.000 μετοχές άλλαξαν χέρια, ενώ ο μετοχικός τίτλος ενισχύθηκε 2,89% σε εβδομαδιαία βάση. Ενισχυμένη κατά 29% παρουσιάστηκε η επιβατική κίνηση εξωτερικού της εισηγμένης κατά την υψηλή τουριστική περίοδο (Ιουλίου – Σεπτεμβρίου), ενώ εντυπωσιακή αύξηση παρατηρήθηκε στις βάσεις της εταιρείας στο Ηράκλειο (31%) και στη Ρόδο (30%).

Frigoglass

20 χρόνια στη Ρουμανία

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη μετοχή της Frigoglass, με συνέπεια η μετοχή να καταγράψει άνοδο 10,82% και να αναρριχηθεί στα επίπεδα των 2,150 ευρώ (κλείσιμο 8/10). Στη διάρκεια της εβδομάδας, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια παρουσίας και λειτουργίας του εργοστασίου της στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας. Το εργοστάσιο ξεκίνησε την παραγωγή σε ένα κτίριο έκτασης 6.300 τ.μ. το 1995 και έπειτα από αλλεπάλληλες προσθήκες παραγωγικής δυναμικότητας, έχει φτάσει να καλύπτει σήμερα εμβαδόν 24.000 τ.μ.

Βιοτέρ

Σε επιτήρηση η μετοχή

Σε δυσμενή οικονομική θέση παραμένει η τεχνική εταιρία Βιοτέρ. Η μετοχή υπέστη εβδομαδιαίες απώλειες 20%. Να σημειώσουμε ότι η μετοχή έχει υπαχθεί σε καθεστώς επιτήρησης από τις 10 Απριλίου του 2012 μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου. Οι λόγοι της απόφασης βάσει του άρθρου 3.1.2.4. του κανονισμού του ΧΑΑ είναι ότι στην ετήσια οικονομική έκθεση της 31/12/2011 οι ενοποιημένες ζημίες κατά τη χρήση είχαν διαμορφωθεί σε επίπεδο μεγαλύτερο του 30% της ενοποιημένης καθαρής θέσης.

Εθνική Τράπεζα

Προς πώληση η Finansbank

Ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη 46,57% κατέγραψε ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας με αυξημένη εμπορευσιμότητα.

Οι πληροφορίες για το ενδεχόμενο πώλησης της θυγατρικής Finansbank ενίσχυσε το αγοραστικό ενδιαφέρον για τον τραπεζικό τίτλο. Σε έκθεσή της την περασμένη Τρίτη, ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος Citi, θεωρεί εύλογη την πώληση του 100% της Finansbank, τονίζοντας ότι η θυγατρική τράπεζα που δραστηριοποιείται στην Τουρκία είναι εξαιρετικά κερδοφόρος για την Εθνική Τράπεζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή