Σύντομα (14/10/15)

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση πωλήσεων 13% για την «Κωτσόβολος»

Αύξηση 13% των πωλήσεων και 1,2% της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) εμφάνισε στα ετήσια αποτελέσματα της χρήσης 2014/2015 η Dixons South-East Europe AEVE (Κωτσόβολος) έναντι της χρήσης 2013/2014. Η ελληνική θυγατρική του βρετανικού ομίλου DixonsCarphone θα καταβάλει για την παρελθούσα χρήση φόρο εισοδήματος 1,4 εκατ. ευρώ. Η αύξηση των πωλήσεων της Κωτσόβολος κατά 13% επιτεύχθηκε λόγω της αύξησης μεριδίων αγοράς στις παραδοσιακές κατηγορίες προϊόντων (λευκές και μαύρες συσκευές), ενώ κατεγράφη σημαντική επίδοση της εταιρείας στο πρόγραμμα ψηφιακής σύγκλισης, στο οποίο εκτέλεσε συνολικά 55.000 συμβάσεις επί συνόλου 200.000 περίπου. Η εταιρεία συνέχισε αμείωτο το ετήσιο πλάνο επενδύσεων σε τεχνολογία και υποδομές, όπου για το 2014/15 έφτασαν τα 3,5 εκατ. ευρώ και οι προγραμματισμένες επενδύσεις για το τρέχον οικονομικό έτος 2015/16 θα διαμορφωθούν στα 5,5 εκατ. ευρώ.

Στο δίκτυο της Endeavor δύο ακόμη ελληνικές εταιρείες

Δύο ακόμη ελληνικές εταιρείες εντάχθηκαν στο διεθνές δίκτυο της Endeavor, ύστερα από τη συμμετοχή τους στο 61ο διεθνές πάνελ επιλογής που πραγματοποιήθηκε στο Μαρόκο. Πρόκειται για τις εταιρείες «blueground» και «Frezyderm». Η «blueground» δραστηριοποιείται στον κλάδο των επιχειρήσεων τουρισμού και προσφέρει υπηρεσίες προώθησης, διαχείρισης και διαμόρφωσης ακινήτων, μετατρέποντας διαμερίσματα και κατοικίες σε πλήρως εξυπηρετούμενα καταλύματα υψηλών προδιαγραφών με την υποστήριξη της τεχνολογίας. Ιδρύθηκε το 2013 και εξυπηρετεί δύο κατηγορίες πελατών: τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους φιλοξενούμενους στα καταλύματα είτε για αναψυχή είτε για επαγγελματικό ταξίδι. Η εταιρεία διαχειρίζεται σήμερα 200 ακίνητα. Η «Frezyderm» ιδρύθηκε το 1986 και δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό, την παραγωγή και την εμπορία καλλυντικών δέρματος και ιατροτεχνολογικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και ασφάλειας, που διατίθενται αποκλειστικά στα φαρμακεία. Τα προϊόντα της εξάγονται σε Αγγλία, Ισπανία, Εσθονία, Λετονία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Καναδά, Σαουδική Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ.

Ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης του Πολυτεχνείου Κρήτης εξελέγη στην Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Εταιρείας Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων, ύστερα από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν 677 άτομα από όλο τον κόσμο. Στην Εταιρεία αυτή συμμετέχουν 2.200 άτομα από 100 περίπου χώρες. Η θητεία του θα είναι για 4 χρόνια από το 2015 έως το 2019. Ο καθηγητής Κ. Ζοπουνίδης είχε επίσης τιμηθεί από την ίδια εταιρεία με το Edgeworth – Pareto βραβείο το 2013. Στην εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Εταιρείας Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων συμμετέχουν επίσης 14 καθηγητές από τα κορυφαία πανεπιστήμια των εξής χωρών: ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Φινλανδία, Καναδάς, Τουρκία, Βραζιλία και Νότιος Αφρική.

Αλλαγή ονομασίας

Σε Συνομοσπονδία Επιχειρηματικών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος με διακριτικό τίτλο ΣΕΤΚΕ μετονομάζεται η Συνομοσπονδία Επιχειρηματικών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Ελλάδος έπειτα από απόφαση των αντιπροσώπων του κλάδου σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, μέσω της τροποποίησης του καταστατικού μεταβάλλεται και ο τρόπος εκπροσώπησης των μελών της. Με αφορμή τις αλλαγές ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Κωνσταντίνος Μπρεντάνος ανέφερε ότι το νέο καταστατικό εξειδικεύει τον ρόλο της μικρομεσαίας τουριστικής επιχείρησης και επιχειρεί να χαρτογραφήσει τον κλάδο με ουσιαστικό και παραγωγικό τρόπο.

O CEO της Grant Thornton στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με την ευκαιρία του Ετήσιου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Grant Thornton που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο κ. Εντ Νασμπάουμ, Global CEO της Grant Thornton κήρυξε τη λήξη της διαπραγμάτευσης της χθεσινής ημέρας, χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι. Ο κ. Νασμπάουμ, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, δήλωσε: «Ο ρόλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι κρίσιμος στην πορεία της Ελλάδας προς την ανάπτυξη και είναι τεράστια τιμή για μένα να κηρύττω το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης». Ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης δήλωσε με την ευκαιρία της εκδήλωσης: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να φιλοξενούμε σήμερα τον κ. Νασμπάουμ στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η πραγματοποίηση του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου της Grant Thornton στην Αθήνα, δίνει μια μοναδική δυνατότητα στο διεθνές δίκτυο της εταιρείας να εξοικειωθεί με την ελληνική οικονομία και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή