ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Μέλισσα ιδρύει “Ακαδημία Σίτου”

i-melissa-idryei-amp-8220-akadimia-sitoy-amp-8221-2105998

Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ, μια από τις σημαντικότερες βιομηχανίες τροφίμων στην Ελλάδα, στα πλαίσια της εταιρικής της υπευθυνότητας και θέλοντας να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη νέων επαγγελματιών αγροτών προχωράει στην ίδρυση της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΙΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ.

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΙΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ αποτελεί ένα όραμα ετών και έχει ως στόχο την αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής στη χώρα μας προσφέροντας δωρεάν εκπαιδευτικά  προγράμματα αλλά και υποτροφίες σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και το Perrotis College.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα λαμβάνουν θεωρητικές γνώσεις σχετικά με τις βέλτιστες καλλιεργητικές πρακτικές τις οποίες στη συνέχεια εφαρμόζουν στην πράξη. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους λειτουργεί πρόγραμμα συμβουλευτικής στο χωράφι από τους γεωπόνους της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ και τους καθηγητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΙΤΟΥ, ένας από τους εκπαιδευόμενους θα επιβραβευθεί με πλήρη υποτροφία αξίας 8.000€ στο ετήσιο πρόγραμμα «Σύγχρονες Γεωργικές Πρακτικές» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης που περιλαμβάνει το σύνολο των διδάκτρων, στέγαση, διατροφή και πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Σχολής.

Με αφορμή την ανακοίνωση της ίδρυσης της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΙΤΟΥ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΛΙΣΣΑ κύριος Αλέξανδρος Κίκιζας δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι ένας υγιής αγροτικός τομέας μπορεί να συμβάλει δραστικά στην ανάπτυξη της χώρας μας, επενδύουμε στην εξειδικευμένη γνώση και στη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των αγροτών και της βιομηχανίας μέσω της συμβολαιακής καλλιέργειας».

Το φετινό πρόγραμμα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΙΤΟΥ ξεκινά τον Νοέμβριο του 2015 και ολοκληρώνεται τον Μάιο, ενώ η υποτροφία για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης αφορά στο φοιτητικό έτος 2016-2017. Απευθύνεται σε νέους αγρότες που συμμετέχουν ήδη ή μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ και ενδιαφέρονται να αναπτυχθούν αλλά και να ειδικευθούν στον τομέα τους.

Για αιτήσεις συμμετοχής ή περισσότερες πληροφορίες παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με τον κύριο Γιάννη Πούρικα στο τηλέφωνο 2410 660870. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2015.