Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Coca-Cola Hellenic

Επένδυση 43 εκατ.

Σε αξιοπρεπή επίπεδα παρέμεινε και αυτή την εβδομάδα η εμπορευσιμότητα της μετοχής της Coca Cola HBC με περισσότερα από 150.000 τεμάχια να αλλάζουν χέρια. Επίσης, ο μετοχικός τίτλος ενισχύθηκε 1,73% στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις. Σε επένδυση ύψους 43 εκατ. προχωρά η Coca-Cola Hellenic. Ειδικότερα, η βιομηχανία ανέθεσε στον ΟΤΕ τη λειτουργία του Data Center που εξυπηρετεί τις επιχειρησιακές εφαρμογές πληροφορικής περισσότερων από 36.000 εργαζομένων της στις 28 χώρες όπου δραστηριοποιείται.

Εθνική Τράπεζα

Βελτίωση μεγεθών

Ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη ύψους 26,31% κατέγραψε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας φθάνοντας τα επίπεδα των 0,744 ευρώ (κλείσιμο 22/10). Η Εθνική Τράπεζα δημοσιοποίησε τα βασικά οικονομικά στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο της φετινής χρήσης. Σύμφωνα με την Τράπεζα, τα κέρδη προ προβλέψεων του ομίλου ανήλθαν στο β΄ τρίμηνο στα 421 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 17,9% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο. Για το πρώτο εξάμηνο του 2015 τα κέρδη ανήλθαν στα 777 εκατ. ευρώ έναντι 828 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 (-6,1%).

Creta Farm

Διεύρυνση μεριδίου αγοράς

Ελαφρές πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της Creta Farm στη διάρκεια των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων. Η μετοχή διολίσθησε στα επίπεδα των 0,520 ευρώ (κλείσιμο 22/10) με χαμηλή εμπορευσιμότητα. Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου 2015 η Creta Farm διεύρυνε το μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, η αλλαντοβιομηχανία προχώρησε και στο λανσάρισμα νέων προϊόντων ενισχύοντας σημαντικά την προϊοντική της γκάμα και ικανοποιώντας παράλληλα μια ακόμα μεγαλύτερη ομάδα καταναλωτών.

ΟΛΘ

Κέρδη 9,9 εκατ.

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη μετοχή του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης με τη μετοχή να ενισχύεται 2,67% στη διάρκεια των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων. Θετική εικόνα παρουσίασαν τα αποτελέσματα του δεύτερου μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας το α΄ εξάμηνο του 2015. Ειδικότερα, η καθαρή κερδοφορία μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθε στα 9.950.091 ευρώ έναντι των 10.467.551 ευρώ που ήταν η κερδοφορία την αντίστοιχη περυσινή περίοδο καταγράφοντας υστέρηση 4,94%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή