Στα 200 εκατ. οι πωλήσεις της Σαράντης το 9μηνο

Στα 200 εκατ. οι πωλήσεις της Σαράντης το 9μηνο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τις δυσκολίες που οι κεφαλαιακοί έλεγχοι και η πολιτική αβεβαιότητα προκάλεσαν στο επιχειρηματικό περιβάλλον, ο όμιλος Σαράντη κατάφερε μέσω άμεσων μέτρων προφύλαξης να ξεπεράσει τα πρακτικά εμπόδια, να αντισταθμίσει τις αρνητικές επιπτώσεις και να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης καθώς και την ανάπτυξή της, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου 2015.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου κατά το εννεάμηνο του 2015 ανήλθαν στα 200,17 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 182,15 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2014, σημειώνοντας αύξηση κατά 9,89%, η οποία τροφοδοτήθηκε τόσο από οργανική ανάπτυξη όσο και από νέες προσθήκες στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο του ομίλου. Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη σημείωσαν άνοδο κατά 15,79% και ανήλθαν στα 11,38 εκατ. ευρώ από 9,83 εκατ. ευρώ, και το περιθώριο καθαρού κέρδους ανήλθε στο 5,68% από 5,40% το εννεάμηνο του 2014. Οπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, «λόγω αλλαγής του ρυθμιστικού πλαισίου και του τρόπου απόδοσης παροχών εμπορίου στην πολωνική αγορά, παροχές εμπορίου ύψους περίπου 4,44 εκατ. ευρώ μεταφέρθηκαν από τη γραμμή των λειτουργικών εξόδων στη γραμμή των πωλήσεων. Η τροποποίηση αυτή είχε επίδραση κατά το εννεάμηνο του 2015 σε επίπεδο πωλήσεων και μεικτού κέρδους, καθώς και στα περιθώρια κερδοφορίας, τόσο σε επίπεδο χώρας όσο και σε επίπεδο ομίλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή