Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Attica Bank

Ψηλά η εμπορευσιμότητα

Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της Attica Bank, με συνέπεια ο τίτλος να υποστεί εβδομαδιαίες απώλειες 36,67%. Ωστόσο η εμπορευσιμότητα της μετοχής όπως και των άλλων τραπεζών κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, καθώς περισσότερα από 28 εκατομμύρια τεμάχια διακινήθηκαν στις τελευταίες συνεδριάσεις. Η διοίκηση της Attica Bank απαντώντας στα δημοσιεύματα για δήθεν αφερεγγυότητα της τράπεζας, τα χαρακτήρισε παντελώς αναληθή και παραπλανητικά.

Attica Συμμετοχών

Διάκριση

Η κερδοφόρος πορεία της Attica Συμμετοχών στον κλάδο της εγχώριας και διεθνούς ακτοπλοΐας αποτυπώνεται εκτός από τους οικονομικούς δείκτες και στην πορεία της μετοχής. Αυτή την εβδομάδα η μετοχή ενισχύθηκε 7,5% και ανήλθε στα 0,473 ευρώ (κλείσιμο 5ης Νοεμβρίου). Η Attica Συμμετοχών, μέλος του ομίλου Marfin Investment Group, διακρίθηκε ως «True Leader» στο πλαίσιο του ομώνυμου θεσμού της ICAP Group. Μεταξύ άλλων συμπεριελήφθη στους 200 πιο κερδοφόρους ομίλους της χώρας και βρίσκεται στην 38η θέση με 42 εκατ. λειτουργική κερδοφορία.

ΔΕΗ

Θα κατεβάσει διακόπτες

Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν στη μετοχή της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει 8,02% στα επίπεδα των 4,820 ευρώ (κλείσιμο 5ης Νοεμβρίου). Η επιχείρηση δείχνει αποφασισμένη να κλείσει τις «μαύρες τρύπες» προκειμένου να ανακόψει την ανοδική πορεία των ανεξόφλητων οφειλών, που εκτοξεύθηκαν στα 2,2 δισ. Στο πλαίσιο αυτό βάζει για πρώτη φορά στο κάδρο και τη Λάρκο, της οποίας οι οφειλές από απλήρωτους λογαριασμούς έχουν ξεπεράσει τα 200 εκατ., ενώ έχει δώσει ήδη εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για τη διακοπή ρεύματος σε 50.000 καταναλωτές.

Κορρές

Διπλασιασμός κερδών

Αξιοπρεπή εικόνα παρουσίασε η μετοχή της εταιρείας Κορρές αυτήν την εβδομάδα, με συνολικά κέρδη 3,43%. Οι πωλήσεις του ομίλου το α΄ εξάμηνο παρουσίασαν διψήφιο ποσοστό αύξησης, η κερδοφορία βελτιώθηκε σημαντικά και τα καθαρά κέρδη διπλασιάστηκαν. Στο εξωτερικό, οι πωλήσεις του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 39%, λόγω της δυναμικής που παρουσιάζει η μάρκα στην Αμερική, αλλά και στις αγορές προτεραιότητας στην Ευρώπη, όπως είναι η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ισπανία και οι σκανδιναβικές χώρες, όπου η συνολική αύξηση ανήλθε σε 40%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή