Αύξηση πωλήσεων αλλά και ζημίες για Frigoglass το 9μηνο

Αύξηση πωλήσεων αλλά και ζημίες για Frigoglass το 9μηνο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοποιημένες ζημίες ύψους 20,571 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Frigoglass το φετινό εννεάμηνο έναντι επίσης ζημιών 50,577 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014, σύμφωνα με τα προσαρμοσμένα καθαρά αποτελέσματα που αναφέρονται στη λογιστική κατάσταση Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2015.

Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 263,733 εκατ. ευρώ από τα 253,284 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2014 καταγράφοντας αύξηση 4,1% στο εννεάμηνο, ενώ για το γ’ τρίμηνο του 2015 (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) αυξήθηκαν κατά 26,5% στα 66,061 εκατ. ευρώ από τα 52,225 εκατ. ευρώ που ήταν η αντίστοιχη επίδοση το 2014. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2015, ο διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass Νίκος Μαμουλής υποστήριξε τα εξής: «Η υπεροχή μας στον τομέα της καινοτομίας συνέβαλε στην ισχυρή αύξηση των πωλήσεων προς τους εμφιαλωτές της Coca-Cola για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο. Ολοκληρώσαμε το τρίμηνο με διψήφια άνοδο των πωλήσεων, προερχόμενη κυρίως από αυξημένες τοποθετήσεις επαγγελματικών ψυγείων σε Αφρική και Ασία, υποβοηθούμενη επίσης από τις χαμηλές πωλήσεις στην Αφρική την αντίστοιχη περσινή περίοδο».

Ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, αναφερόμενος στην πορεία του ομίλου για το υπόλοιπο της χρονιάς, τόνισε τα εξής: «Για το υπόλοιπο του έτους αναμένουμε τη συνέχιση των δυσμενών συνθηκών σε κάποιες από τις βασικές αγορές μας. Ειδικότερα, αναμένουμε ότι η οικονομική επιβράδυνση που σημειώθηκε στη Ρωσία και επηρέασε τις επενδύσεις των πελατών μας θα συνεχιστεί σε μεγαλύτερο βαθμό το δ’ τρίμηνο. Προκειμένου να περιορίσουμε τον αντίκτυπο στην κερδοφορία μας επικεντρωνόμαστε στην αύξηση της παραγωγικότητας και στη βελτίωση της κοστολογικής μας διάρθρωσης».

Οπως υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ. Μαμουλής: «Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα ολοκληρωθεί η πώληση του Κλάδου Υαλουργίας έως το τέλος του έτους. Με την ολοκλήρωση, η Frigoglass θα επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στην παραγωγή επαγγελματικών ψυγείων, κατευθύνοντας όλους τους πόρους της στην επίτευξη βιώσιμης και κερδοφόρας ανάπτυξης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή