Σύντομα (11/11/15)

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό της Αθήνας

Τα στελέχη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (μέσω του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών Αθηνών) και της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού είχαν θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Αθήνας, στο πλαίσιο της ενιαίας συμμετοχής των δύο φορέων στη διοργάνωση της Διεθνούς Εκθεσης World Travel Market στο Λονδίνο. Στελέχη των δύο φορέων πραγματοποίησαν περισσότερες από 70 συναντήσεις με στελέχη τουριστικών γραφείων και επαγγελματιών της βρετανικής και της διεθνούς τουριστικής αγοράς. Το ενδιαφέρον των περισσότερων επαγγελματιών εστιάστηκε στους τομείς του city break, του πολιτιστικού προϊόντος της Αθήνας, της γαστρονομίας, στο πλέγμα δραστηριοτήτων που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες, όπως η κρουαζιέρα, το γιότινγκ και ο θαλάσσιος τουρισμός, καθώς και στη διοργάνωση εκδηλώσεων και συνεδρίων. Επίσης, αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον για το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

30 Νοεμβρίου λήγει η υποβολή αιτήσεων για την Endeavor

Στις 30 Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο δίκτυο της Endeavor. Οι επιχειρήσεις πρέπει να παρουσιάζουν οικονομική δραστηριότητα με κύκλο εργασιών από ένα έως 30 εκατ. ευρώ, σημαντική καταγεγραμμένη πορεία και προοπτική ανάπτυξης. Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να βρουν και να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα http://endeavoraccess.org/#/candidate_form

Η αξιολόγηση και επιλογή γίνεται μέσω μιας πολυδιάστατης διαδικασίας, που περιλαμβάνει σειρά συνεντεύξεων με μέλη του δικτύου Endeavor σε τοπικό και διεθνές επίπεδο και κορυφώνεται στα διεθνή πάνελ επιλογής (International Selection Panels), που διεξάγονται πέντε με έξι φορές ετησίως σε διαφορετικές πόλεις του κόσμου. Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες απολαμβάνουν μια σειρά συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών παγκόσμιου βεληνεκούς. Οι εταιρείες, μετά την ένταξή τους στο δίκτυο της Endeavor, παρουσιάζουν κατά μέσον όρο αύξηση στον τζίρο και στις προσφερόμενες θέσεις εργασίας άνω του 50%.

Στο ύψος των 740.000 ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας της εισηγμένης «Π. Πετρόπουλος» το φετινό εννεάμηνο έναντι κερδών 1,367 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Οι τιμολογηθείσες πωλήσεις του ομίλου την περίοδο 1 Ιανουαρίου – 30 Σεπτεμβρίου 2015 αυξήθηκαν κατά 23% και ανήλθαν στα 57,189 εκατ. ευρώ από 46,475 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2014. H «Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ» ιδρύθηκε το 1922 στη Θεσσαλονίκη. Κατασκευάζει, διασκευάζει, διανέμει και υποστηρίζει μεγάλο εύρος προϊόντων αυτοκινητοβιομηχανίας όπως αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία, γεννήτριες, κινητήρες diesel, σκάφη, εξωλέμβιες μηχανές, αγροτικά, χωματουργικά και βιομηχανικά μηχανήματα, μπαταρίες και λιπαντικά.

Διάκριση για την μπίρα Voreia Stout

Το χάλκινο μετάλλιο έλαβε η μπίρα Voreia Stout στην κατηγορία Stout Porter Beer στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού «Brussels Beer Challenge». Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά πάνω από 1.100 μπίρες από όλο τον κόσμο, οι οποίες κρίθηκαν από 75 καταξιωμένους εμπειρογνώμονες. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Νοεμβρίου. Η Voreia Stout, προϊόν της μικροζυθοποιίας Σερρών και Βορείου Ελλάδος Siris MicroBrewery εισήλθε στην ελληνική αγορά τον Δεκέμβριο του 2014. Μαζί με τους λοιπούς κωδικούς της εταιρείας εξάγεται σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα βρίσκεται και στην αγορά της Αυστραλίας.

Μέσω των Public το The Entertainer

Τη δραστηριοποίηση στην Ελλάδα ξεκινά από τις 16 Νοεμβρίου η εταιρεία The Entertainer, με έδρα στο Ντουμπάι, διαθέτοντας το πακέτο προσφορών «1+1 δώρο» από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Το The Entertainer θα παρέχεται σε έντυπη μορφή αποκλειστικά στα 16 καταστήματα Public της Αττικής και στην ηλεκτρονική μορφή The Entertainer App. Υπολογίζεται ότι μέσα από τις 850 προσφορές 1+1 δώρο στην εστίαση, ψυχαγωγία αναψυχή, ευεξία κ.α. ο χρήστης θα εξοικονομεί μέχρι και 60.000 ευρώ. Η εταιρεία έχει λανσάρει πάνω από 45 διαφορετικά προϊόντα σε 15 χώρες. Στην παρουσίαση του προϊόντος, χθες, στην Αθήνα βρέθηκε ο κ. Αντίλ αλ Ζαρούνι, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Al Zarooni Emirates Investments LCC, με έδρα στα ΗΑΕ, που έχει επενδύσει στην εταιρεία διεθνώς και ειδικότερα στην Ελλάδα. Μιλώντας στην «Κ» άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες επενδύσεις στη χώρα μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή