Αισιοδοξία Λ. Κατσέλη για την αύξηση κεφαλαίου της ΕΤΕ

Αισιοδοξία Λ. Κατσέλη για την αύξηση κεφαλαίου της ΕΤΕ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αισιοδοξία της για την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας υπογράμμισε η πρόεδρος του ομίλου, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι η ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Οι προοπτικές είναι ευοίωνες, το ενδιαφέρον μεγάλο, οι καθαρές αποδόσεις εκτιμώνται θετικές και οι κίνδυνοι διαχειρίσιμοι. Στο τέλος της διαδικασίας, η τράπεζα θα είναι περισσότερο από ποτέ ισχυρή και επαρκώς κεφαλαιοποιημένη. Με τη ρευστότητα που ήδη διαθέτει και τα περιθώρια που έχει για αύξηση των δανείων της σε σχέση με την καταθετική της βάση, αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοχέτευση ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας και τη στήριξη νέων παραγωγικών πρωτοβουλιών». Η κ. Κατσέλη υπογράμμισε πως οι επόμενες μεγάλες προκλήσεις γενικότερα για το τραπεζικό σύστημα θα είναι η σταδιακή επιστροφή των καταθέσεων και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, τόνισε πως η ΕΤΕ είναι η μόνη τράπεζα που δίνει τη δυνατότητα στους μετόχους της να συμμετέχουν στην ανακεφαλαιοποίηση μέσω δημόσιας προσφοράς που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα για Ελληνες επενδυτές. «Εχοντας ήδη ξεκινήσει την προσέλκυση διεθνών επενδυτών, θεωρούμε χρέος μας προς τους μετόχους μας που μας στηρίζουν, να ανοίξουμε τα βιβλία μας στους Ελληνες επενδυτές, μεγάλους και μικρούς. Αυτοί είναι οι παραδοσιακοί μας μέτοχοι, και σας θέλουμε δίπλα μας και στη συνέχεια. Παρά το γεγονός ότι δεν θα υπάρξουν δικαιώματα προτίμησης, κάτι για το οποίο δεν είχαμε επιλογή στην παρούσα συγκυρία και θεσμικό πλαίσιο, θεωρώ πως είναι τιμή μας να δίνουμε το δικαίωμα στους μετόχους μας να συμμετέχουν στην ανακεφαλαιοποίησή μας και στον αγώνα για την επόμενη μέρα».

Η συνέλευση των μετόχων της ΕΤΕ αποφάσισε να αντλήσει περισσότερα χρήματα από το ποσό του βασικού σεναρίου αν υπάρξει σχετική προσφορά, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε η μείωση του αριθμού μετοχών με την αντικατάσταση: 1 νέα μετοχή για κάθε 15 παλαιές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή