Μεγάλη προσφορά, υψηλή ζήτηση για επαγγελματικά κτίρια στην Πολωνία

Μεγάλη προσφορά, υψηλή ζήτηση για επαγγελματικά κτίρια στην Πολωνία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης συγκεντρώνει η αγορά εμπορικών ακινήτων της Πολωνίας, καθώς το υψηλό ενδιαφέρον των αλυσίδων έχει οδηγήσει στην αναζήτηση νέων περιοχών ανάπτυξης, όπως επίσης και στην εισαγωγή νέων κατηγοριών εμπορικών ακινήτων στην αγορά. Αυτά επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε σχετική της αναφορά η Cushman & Wakefield.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, μόνο κατά το τρέχον έτος παραδόθηκαν νέοι εμπορικοί χώροι 500.000 τ.μ. στη χώρα, ενώ επιπλέον 800.000 τ.μ. βρίσκονται υπό κατασκευήν. Πολλές από τις νέες αυτές αναπτύξεις βρίσκονται σε περιφερειακές πόλεις, όπως το Βρότσλαβ και το Λοτζ, όπως επίσης και στην πρωτεύουσα Βαρσοβία. Παρ’ όλα αυτά, ιδίως στην τελευταία εκτιμάται πως υπάρχει ακόμη περιθώριο για την ανέγερση τουλάχιστον τριών-τεσσάρων μεγάλων εμπορικών κέντρων, παρά την ύπαρξη αρκετών κέντρων.

Σε κάθε περίπτωση, η ύπαρξη αρκετών επιλογών ενοικίασης σε σύγχρονα εμπορικά κέντρα έχει οδηγήσει στην ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής θέσης των εμπορικών αλυσίδων. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει η Cushman & Wakefield, οι αλυσίδες μετακινούνται από τα παλιότερα εμπορικά κέντρα προς τα πιο σύγχρονα, ιδίως από τη στιγμή που λαμβάνουν ελκυστικές προσφορές. Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες των παλαιότερων εμπορικών αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή